Pressemelding: Hyundai-lansering med Solberg i førersetet

Fabrikkfører Oliver Solberg (19) sitter bak rattet når Hyundai Motorsport lanserer sin nye rallybil i et belgisk løp neste måned.

 

Hyundai i20 N Rally2 skal kjøres i konkurranse for første gang i Renties Ypres Rally på belgisk asfalt 13.- 15. august. Den svensknorske 19-åringen har tatt del i den koreanske bilfabrikkens utvikling av doningen siden han sluttet seg til Hyundai ved årsskiftet.

 

– Det er en ære å få bidra til utviklingen av Hyundai i20 N Rally2 og nå kjøre den i konkurranse for første gang. Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten, sier Oliver Solberg.

 

Rallytalentet har deltatt på en rekke tester i utviklingen, og han har kjørt bilen på så vel snø som grus – men ikke på asfalt som i det belgiske løpet. Det aspektet av testingen er det stallkamerat Jari Huttunen som har vært mest delaktig i.

 

Oliver Solberg har heller aldri kjørt løp i Belgia tidligere, og kun åtte av 46 løp hittil i karrieren er gjort på asfalt.

 

– Jeg har testet i området og vet at veiene som brukes i løpet er vanskelige. Varierende værforhold kan gjøre det enda verre. Jeg skal gjøre mitt beste for å oppnå et godt resultat, men nyheten i Ypres er uansett lanseringen av bilen. Det er en tøff bil, og jeg tror den vil bli godt tatt imot, sier Solberg junior.

 

19-åringen måtte bryte VM-runden i Estland sist helg på grunn av motorproblemer som følge av en ødelagt radiator. Da kjørte Oliver Solberg forløperen til den nye Rally2-bilen. Planen er å kjøre resten av VM-sesongen i WRC2-klassen med den nye bilmodellen.

 

– Ettersom vi debuterer i konkurransesammenheng med Hyundai i20 N Rally2, er det intet press eller krav om resultat, men Oliver kjenner bilen godt fra mye testing, og jeg er sikker på at han vil vise fram hva den er god for, sier Hyundai Motorsport-sjef Andrea Adamo.