Ikke fornøyd med resultatene

Tonigraphs.com - Motorsport Photographs 2014
Daniel Holten er ikke fornøyd med resultatene i de to siste løpene i rallycross, Supercar i Strängnäs på torsdag og i Supercar Lites i Finland i dag. Åsmund Holten hadde fremgang i Strängnäs, men greide ikke finalen. Til helgen kjører begge under den svenske VM-runden i Høljes.

– I Strängnes lå jeg på en sikker andreplass i finalen i flere runder da girkassen gikk i Ford Fiesta Supercar`n, og i dag ble det stopp allerede tredje sving i semifinalen der jeg gikk i autovernet, bøyde et styrestag og det ble vanskelig å få til noe skikkelig kjøring etter det, sier Daniel, som selv om han er mer fornøyd med det som skjedde i de innledende omgangene, nå er litt lei av at det skal kludre seg til slutt.
– Det blir litt slitende i lengden ikke å få uttelling når mulighetene er så bra, men det er likevel ikke noe å gjøre med, og det er bare å se videre frem mot neste løp, sier han, som allerede til helgen stiller i Höljes i Supercar, i den fjerde VM-runden i rallycross.

Så langt i år har han kjørt fire løp i Supercar og tre i Supercar Lites, og han er klar på at det er Supercar`n han trives best i.
– Bilene ser like ut, men er ulike å kjøre. Supercar Lites kjøringen er god trening, i tillegg til at eg får kjørt på baner som jeg ikke har kjørt på tidlegere, som her i Finland. Jeg føler likevel det er enklere for meg å få til god kjøring i Supercar.
Nå ser han frem til kjøringen i Höljes til helgen, og håper at han igjen kan konkurrere om de beste tidene. Daniel har kjørt i Höljes fire ganger tidligere, to ganger i Super 1600 og to gonger i Supercar.
– Det er alltid kjekt å kjøre i Høljes, og jeg har vunnet heat der flere ganger, og det er bare helt fantastisk foran et stort publikum. I fjor kom det 30.000, sier Daniel, som håper han igjen kan være med å kjempe om gode tider til helgen.
– Både under VM-runden på Lånke, der jeg hadde en sjette og syvende tid som best, og løpet i Strängnäs på torsdag med tredje og fjerde tid, viser at jeg kan være med å kjempe om de beste tidene, og det er bare å håpe på at jeg får det til også i Höljes.

I Strängnäs på torsdag var det Åsmund Holten som kjørte Supercar Lites bilen som Daniel har kjørt med i dag, og han følte at han hadde framgang fra tidligere.
– Nå har vi fått til ett oppsett på bilen som passer meg bedre, og på Strängnäs følte jeg at resultatene også kom. Jeg greide å vinne to heat og hadde en tid som var under sekundet bak de beste, og det er ett steg fremover, sier han, som likevel heller ikke denne gangen greide å komme videre til finalen.
– Lå lenge på tredje plass i semifinalen, men en feil innbremsing og nesten snurr i en sving, gjorde at jeg kom ned på fjerde plass, og dermed gikk ikke det.
Også Åsmund Holten skal kjøre under under VM-runden i Høljes i Supercar Lites.