Ikke som planlagt for Ebbesvik

ebbesvik.jpgHelgens to løp i Formel 3-mesterskapet European F3 Open gikk ikke som planlagt for Thor-Christian Ebbesvik. Tekniske problemer ødela for en topp-plassering, men trøsten var at Bergenseren satte beste rundetid på den spanske banen Jerez.

-Jeg blir ganske frustrert etter en slik helg, og lurer egentlig på når jeg virkelig skal se lyset i tunnelen. Årets sesong startet med massevis av tekniske problemer, men så har det virkelig løsnet i de siste løpene. Men nå i helgen var vi tilbake der vi startet, forklarer Thor-Christian Ebbessvik.

Forhåpningene var store foran runde 13 og 14 på Jerez sør i Spania. Men allerede på kvalifiseringen begynte problemene å komme for 25-åringen.

-Vi fikk rett og slett ikke dekkene til å fungere i varmen, så jeg kvalet bare inn til 12. startposisjon.

Likevel var Ebbesvik optimist med tanke på å kjøre seg oppover i feltet. I de siste løpene har han både vunnet og kommet på tredjeplass flere ganger, og han trengte en god plassering for å kunne kjempe om tredjeplassen i mesterskapet. Men allerede tidlig i det første løpet begynte girkassa å krangle.

-Jeg slet veldig med å få bilen i gir, og til slutt gikk hele girspaken i stykker. Da fikk jeg ikke giret og jeg måtte kjøre rundt hele banen i fjerdegir. Jeg tapte masse og kom i mål på en sekstende plass. Og det betød også at jeg måtte starte som nummer seksten i det neste løpet.

I søndagens løp skulle det gå litt bedre for Norges eneste Formel 3-fører. Han kjørte seg fra sekstende og opp til sjuendeplass, og hadde også løpets beste rundetid.

-Det var litt kjøligere i lufta og da fungerte dekkene bedre. Og igjen viser jeg at jeg kan kjøre raskere enn alle, men for å være ærlig er jeg lei av alle de tekniske problemene. Jeg leverer, men det er en del ting rundt meg som ikke fungerer som det skal om dagen.

Flere la imidlertid merke til Ebbesvik imponerende oppkjøring i dag, samt beste rundetid. Det kan være viktig med tanke på forhandlinger for neste sesong. Men først skal de to siste løpene i European F3 Open avgjøres på Circuit de Catalunya utenfor Barcelona om to uker.

-Jeg ser nå at det blir vanskelig å bli nummer tre totalt, og etter en så problemfylt helg som nå så prøver jeg å ikke ha for høye forventninger. Men i Barcelona er det ofte litt kaldere enn i Jerez på denne tiden av året og det kan kanskje være en fordel.

Uansett om Ebbesvik skulle bli nummer fire sammenlagt i European F3 Open vil han være den som har den beste sammenlagtplasseringen av de norske førerne som kjører formelbil i utlandet denne sesongen.