Imponerende opphenting av Tomas Eidjord

img_5893_jpg.jpgGokartføreren Tomas Eidjord (16) kjørte inn til 13. plass i klassen KF1 i helgens runde i World Series Karting (WSK) i Mariembourg i Blgia.

-Jeg var veldig godt fornøyd med plasseringen i finalen, men det kunne blitt bedre om ikke motoren skar seg i prefinalen slik at jeg måtte starte bakerst i finalen, sier Tomas Eidjord. Eidjord startet nemlig finalen fra 30. startspor og sto for en utrolig opphenting i finalen.

Det var svært varierende forhold i Mariembourg i helgen, noe som gjorde det ekstra utfordrende. Under treningen på torsdag og fredag var det regn, og det var delvis bløtt også på lørdag.

Under tidskvalifiseringen på lørdag var det fortsatt våt bane, og da endte Tomas Eidjord på 12. plass av de 51 deltagerne i den beinharde KF1-klassen som er kartsportens ypperste.

-I første innledende heat var det tørt, og der gikk det veldig bra. Jeg endte på 5. plass, kan Eidjord fortelle. Men i andre heat ble det både tørt og vått.

-Det var tørt da andre heat startet og dermed kjørte vi på slicks. Men etter noen runder startet det å regne, og da ble det glatt. Jeg fikk en skrens i en sving, kjørte på en konkurrent og endte på 18. plass.
På søndag var det opphold og svært varmt i Maiembourg. I prefinalen startet Tomas Eidjord fra 14. startspor. Han hadde en god start og var oppe på 10. plass før han falt tilbake i feltet.

-I forhold til det festet det var i banen hadde vi feil ramme i prefinalen, så jeg klarte ikke å holde posisjonen. Dessuten skar motoren seg mot slutten, kan Eidjord fortelle.

Dermed hadde han ikke noe godt utgangspunkt for finalen. Han måtte starte fra 30. startspor av de 34 som var kvalifisert.

-Foran finalen byttet vi ramme, og det fungerte veldig bra. Jeg hadde også en meget god start, og plukket konkurrenter en etter en. Hadde vært noen runder til så skulle jeg ha avansert enda mer i feltet, sier Eidjord som viste stor fremgang i forhold til tidligere løp i år. Han var også beste fører fra det nederlandske PDB-teamet.

Tomas Eidjord tilhører elitegruppen i Norges Bilsportforbund, og skal delta i en rekke internasjonale løp i kartsportens «Keiserklasse» KF1, i årets sesong. Neste løp er i Tyskland om en uke, der Eidjord kjører det tyske mesterskapet. Deretter er det Norgesmesterskapet på Elverum som står for tur, og der kjører Eidjord i klassen KF2.