Imponerende av Veiby på Finnskogen

Ole Christian Veiby og Stig Rune Skjærmoen kjørte inn til en sterk andreplass på Rally Finnskog i dag. – Dette ble en perfekt gjennomkjøring før Rally Sweden om knappe to uker, sa Veiby etter målgang.

 

Totalt 8 fartsetapper under perfekte vinterforhold ble kjørt i dag, Ole Christian og Stig Rune var klart raskeste R5 bil gjennom hele løpet, og var flere ganger i tett kamp med vinneren Mads Østberg, som kjørte en WRC-bil som er hakket råere enn de i R5-klassen. Til slutt ble det en annen plass totalt, og seier i klasse 2 for Veiby og Skjærmoen.

 

Først og fremst må jeg bare si at det har vært fantastiske forhold på skogen i dag, tror aldri jeg har kjørt ett vinter-rally med så bra forhold noen gang! All ære til KNA Kongsvinger som har gjennomført ett perfekt arrangement! Vi begynte dagen med å føle oss litt fram på vinterveiene, det er lenge siden jeg har kjørt med så smale hjul, så brukte første prøven til å kjenne litt på hvordan de satt på veien. Utover dagen gikk det bare bedre og bedre, og jeg kunne pushe mer og mer for hver prøve. Jeg tror til og med jeg slo Mads i WRC-bil på ett par prøver, og det var kult. Bortsett fra en liten snurring på SS4 så har alt fungert helt perfekt i dag.

 

Ole Christian Veiby, som denne sesongen kjører Rally-VM for Skoda Motorsport, startet sesongen forrige helg med Rallye Monte-Carlo, og om litt over en uke er det klart for Rally Sweden. Også der vil Kongsvinger-gutten bli å finne bak rattet i en Skoda Fabia R5.

 

Dette ble en perfekt oppvarming til Rally Sweden, det er godt med litt ordentlig fartstrening på vinterveier før vi kjører i gang der.

 

 

Resultat totalt Rally Finnskog 2018

1 Østberg, Ford Fiesta WRC

2 Veiby, Skoda Fabia R5 +7,6

3 Grøndal, Ford Fiesta R5 +1.43,8

 

Neste løp er Rally Sweden, 15 – 19 februar 2018.