Imponerende VM-runde av Veiby

O_C_Veiby_15_Holjes
Foran 40 000 elleville tilskuere på tribunen i Høljes, markerte Ole Christian Veiby seg under helgens VM-runde i rallycross. 19-åringen lyktes med målsettingen om å ta seg til semifinale og var en av rundens store overraskelser.

– Dette har vært utrolig moro. Jeg lyktes med målsettingen, og da kan jeg ikke si meg annet enn fornøyd. Selvsagt hadde jeg håpet å ta meg til finalen da jeg først var klar for semifinale. Men jeg hadde en litt for dårlig start, motoren døde litt i starten. I tillegg snurret jeg nesten, og tapte en plass også på det. Men i dette selskapet er semifinale bra, sier Ole Christian Veiby, som endte på femteplass i sitt semifinaleheat.

Unggutten som kjører for Volkswagen Team Sweden markerte seg allerede fra første heat i Høljes. Etter lørdagens to innledende omganger lå han på en meget sterk femteplass, og hadde lagt sterke førere som Petter Solberg og Mattias Ekstrøm bak seg etter første dag. Søndag handlet alt om å holde seg innenfor de 12 beste som fikk kjøre semifinale, og dette klarte han greit. Etter fire innledende omganger lå han på åttendeplass.

– I dette startfeltet er det noe jeg er veldig fornøyd med. Vi viste at vi matcher tempoet til de beste. En finaleplass ville bare vært en bonus, sier Ole, som ble beste fører i Volkswagen Team Sweden. Teamkamerat Johan Kristoffersson, som ligger på andreplass i VM, havnet bak Ole i semifinalen.

Hele 39 800 tilskuere hadde tatt turen til det lille tettstedet Høljes nord i Värmland. På tribunen var det også tusenvis av nordmenn.

– Dette er så utrolig kult å være med på denne folkefesten. Det var mange kjensfolk og venner på tribunen som heiet på meg, og da er det selvsagt ekstra moro å gjøre det bra, sier Ole, som denne sesongen har satt seg som mål å ta EM-medalje. Etter to runder ligger han på tredjeplass. EM arrangeres sammen med fem av VM-rundene. Løpet i Høljes var ikke en del av EM, men likevel deltok en rekke av hans fremste konkurrenter i EM. Og ingen av dem klarte å tukte unggutten fra Kongsvinger, som ble beste ”EM-fører”.

– Det er noe jeg tar med meg, og det er selvsagt godt for selvtilliten å være bedre enn de jeg konkurrerer mot i EM, slår han fast.

Neste VM-runde hvor EM også står på programmet, er i Norge. Runden går i Hell i Nord-Trøndelag 22.-23. august.

– Jeg har aldri kjørt på banen før, men det skal bli utrolig moro å vise meg frem på hjemmebane. Klarer jeg å følge opp kjøringen som jeg viste i helga, så skal de kjøre bra de som skal slå meg, sier han.