Informasjon fra Kartingseksjonen Julen 2020

Norges Bilsportforbund – NBF Kartingseksjonen

Norsk karting.

Sesongen 2020 ble et krevende og annerledes år.
Siden mars har vi alle vært påvirket av covid-19 og alt som det har ført med seg, og vi vil takke alle som har bidratt for Norsk-Karting denne sesongen, og som har sørget for at det har vært høy aktivitet på de aller fleste baneanleggene i år.

Det har utvilsomt vært økt aktivitet på klubbnivå, og enkelte klubber har hatt enorm oppblomstring denne sesongen.
Flere baneanlegg har blitt rustet opp med nye sikkerhetsbarrierer, belysning og asfalt.
Det har vært kjørt gokart så å si i hele 2020 selv med pandemien som traff oss på våren, men klubbene har hvert løsningsorienterte og funnet alternativer for at vi alle kan reise på kryss og tvers av landet og utøve sporten vi er så glad i.

Vi har lagt merke til denne sesongen har gitt folk mer tid til og reflektere over sporten vi bedriver og funnet tilbake til essensen i nettopp dette.
Det skal være gøy, sosialt, utfordrende og det skal skape glede og engasjement.

Det at vi alle kan holde på med dette vær eneste helg kommer ikke av seg selv. Alltid er det noen som sørger for at kaffen er varm, banen er ryddet og klar til bruk, at flaggene er på plass og sanitær bygget er rent å i orden.
Det at plenen er klippet og curbsene er hvite og røde, og det at vi kan kjøre løp nesten hele året. Det er det de involverte i klubbene som sørger for. Tusen takk til dere alle sammen!
Og til dere som kanskje har startet med gokart, eller har holdt på noen år: Engasjer dere i deres klubb og skap engasjement og verdier for denne klubben, uten dette kan vi heller ikke kjøre treninger og løp.
Så våres oppfordring er at vær og enkelt tenker litt over hva man bidra med i 2021?

Sesongen 2021 håper vi som alle andre at skal bli en sesong som gir oss mulighetene til å kunne arrangere løp, invitere publikum, gjennomføre treninger og dugnader.

Terminlisten for 2021 viser i alle fall at klubbene er klare for og brette opp ermene.

Norgesmesterskapet og Norgescup skal avholdes i Bergen, noe vi gleder oss veldig til. NMK Bergen fyller 100 år i 2021 så dette har vi troen på at kan bli en skikkelig fest.

FIA Karting Academy 2021 vil vi ha med en representant.  Emil Gjerdrum vil til året fortsette der han slapp etter en litt amputert sesong i 2020. Vi satser på at løpene til året kan gå som normalt og at Emil kan få en full sesong i Academy.

Videre så vil seksjonen i 2021 starte sitt arbeid mot en ny dekkavtale som trer i kraft fra 2023-2025. og det vil da være en anbudsrunde rundt dette i løpet av 2021. Dvs. at dagens dekk ut kan benyttes ut 2022.

For sesongen vil det komme endringer i de minste klassene som ett tiltak for og tilpasse alder, vekt og hastighet.

Fra og med 2021 vil følgende endringer komme i bilsportboka:

Treningscadetti: Her blir det en minimumsvekt på 95Kg på Norswift og Rakett 60.
Drevingen er som tidligere fast på begge disse.
Aldersgrensen for treningscadetti vil være 6-8 år.

Cadetti: Her vil vekten settes opp til 105Kg igjen slik den var i 2019. Aldersgrensen for denne klassen settes fra 8-10 år.
Det blir også innført fast dreving som blir nytt i 2021. Følgende dreving SKAL opprettholdes til en hver tid 10/75

I Mini blir det ingen store forandringer med unntak av alder som blir fra 10-13 år.

Det er nå svært viktig til året på treninger at dette med vekt og drev samt andre tilpasninger for klassene beskrevet i bilsportboka blir fulgt opp på treninger. Dette er tiltak vi mener skal være ett ledd i og få ned hastighetene.

Vi gjør også oppmerksom på at det ikke tillates å kjøre med datalogging av eksos temp. på noen måte på Norswift motorene.

Sesongen 2020 ble en annerledes sesong også i kartingseksjonen med ny sekretær og leder.
Det har blitt avholdt møter jevnt over sesongen for å forsøke å være à jour med forespørsler og likeså holde tritt med aktiviteten i miljøet.

Kurs og opplæring er noe vi også vil se nærmere på i 2021, samt se på muligheter for hvordan dette kan løses for tiden fremover.

Med denne informasjonen så håper vi at alle får en riktig god jul og ett fartsfylt nytt år.

 

Julehilsen fra
NBF Kartingseksjonen

www.bilsport.no