Inge Tangen kåret til "Årets Drivaksel"

tangen_solberg_500.jpgInge Tangen fra NMK Modum & Sigdal er tildelt prisen «Årets Drivaksel» av Norges Bilsportforbund. Prisen fikk han overrakt av rallyfører Petter Solberg under Bilsportforbundets premieutdeling på fredag.

Prisen «Årets Drivaksel» symboliserer viktigheten av den frivillige drivkraft i sporten. Den deles hvert år ut til en eller flere personer som i kraft av frivillighet har gjort en ekstraordinær stor innsats for bilsporten. Bilsporten er helt avhengig av de mange tusen frivillige som stiller opp ved arrangement eller ved drift av klubber.

Inge Tangen er en person med et stort engasjement i sin klubb og sitt nærmiljø. Han var en av drivkreftene under planleggingen av Sigdal Motorsenter, og han var en naturlig byggeleder under anleggsperioden for senteret. Inge Tangen har dessuten vært formann i NMK Modum & Sigdal i 16 år. Han har vært leder av bilgruppa i klubben i til sammen 12 år. Han har vært løpsleder og leder av sportskomiteen for Rally Sigdal i en årrekke og løpsleder ved en rekke bilcross- og rallycross-løp på Sigdal Motorsenter. Inge Tangen har også hatt verv sentralt i Norsk Motor Klubb (NMK), blant annet tre år som hovedstyremedlem.
Inge Tangen ble hyllet av rundt 600 personer under Bilsportforbundets store premieutdeling på Lillestrøm fredag kveld.

«Årets Drivaksel» 2005-2010
2005: Grete og Bengt Ruud, NMK Gardermoen
2006: Trond Madsen, NMK Bergen
2007: Jorunn og Tore Ingebretsen, KNA Varna
2008: Dag Rune Halkjelsvik, NAF Motorsport Ålesund
2009: Mona og Stein Hellem, NDRG
2010: Oddvar Moland, KNA Drammen
2011: Inge Tangen, NMK Modum & Sigdal