Ingen EM-runde i Norge

img_8010.jpgDet blir ingen EM-runde i rallycross i Norge i 2010 heller. Det er for mange mangler ved Lånke-banen til at FIAs Off Road Commision vil legge en runde til banen i Trøndelag.

Alle indikasjoner og tilbakemeldinger fra både FIA og det europeiske rallycrossmiljøet hadde gitt forhåpninger om at Norge, NAF Motorsport Trøndelag, og Lånkebanen skulle få EM i rallycross tilbake til Norge i 2010. Da dagens terminliste kom var det derfor svært skuffende for arrangementskomiteen at Norge ikke var representert.

Lånkebanen var eneste norske søker i 2010.
– Dette er ferskt for oss enda, og selvfølgelig veldig skuffende, sier lederen i arrangementskomiteen Steinar Vordal.

Arrangementskomiteen vil nå samles en av de nærmeste dagene og diskutere den videre fremdriften i prosjektet sammen med arrangørklubben NAF Motorsport Trøndelag.

– Denne gangen kom vi ikke i mål fordi FIA valgte arrangører som har baner som er 100 % ferdige i dag, og klare til løp allerede nå. Vi løfter derfor blikket og ser framover mot 2011.
Målet må være å få banen helt ferdig, slik at vi kan søke om EM runde i rallycross til sesongen 2011, sier Steinar Vordal.
-Vi har argumentert overfor Off Road Commision med at banen skal bli klar, og vi har satt opp en fremtidsplan og gitt garantier for at alt skal bli i orden, men det holdt ikke denne gangen, sier NBFs president Roar Forgaard som var tilstede under dagens møte i Off Road Commision i Paris.
I stedet for Norge falt valget på Finland som dermed kommer tilbake som EM-arrangør etter et langt opphold.

I årets sesong har Norge fått hele tre Europamestere i rallycross, av tre mulige! Sverre Isachsen i Div 1, Mats Lysen i Div 1A og trønderen Knut Ove Børseth i Div 2!
Interessen for rallycross er igjen på vei mot gamle høyder i Norge, men det hjelper ikke.

Terminlisten for rallycross-EM 2010
2. mai Portugal
9. mai Frankrike
31. mai England
6. juni Ungarn
4. juli Sverige
11. juli Finland
8. august Belgia
15. august Tyskland
12. september Polen
19. september Tsjekkia