Ingen finale for Bakkerud

a_bakkerud_16_09_2
Andreas Bakkerud har vært i finalen de siste fem VM-rundene i rallycross, og på pallen i fire av dem, men i helgens runde i Barcelona ble det stopp i semifinalen.

– Alle gode ting har vel en slutt, og i helgen nådde vi ikke finale. Vi skal legge dette bak oss og se fremover. Til Latvia kommer vi sterke, forteller Andreas Bakkerud med et smil: Han har nemlig chartret et eget Boeing 737 fly for å bringe sine #BakkerudBLUE fans til Riga. 

– Jeg er utrolig stolt av de som alltid stiller opp og står bak meg hele veien.
Det at vi har fått til dette opplegget for å ta dem med til Latvia er jeg utrolig stolt over – og er noe helt unikt i motorsport i vertfall, ler Bakkerud. Flyet fylles med 150 blåkledde Bergensere fredag 30. September og flyr gjengen direkte til Riga for en helg utenom det vanlige.

– Det blir et stort opplegg. I tilegg til charteren fra Bergen har vi også over 100 gjester som kommer med andre flygninger. For oss er dette en omfattende operasjon med en omsetning på over 1.5 millioner totalt inkludert fly, hoteller og VIP opplegget på banen. Vi solgte ut plassene på flyet på bare få timer – i hovedsak til våre partnere og medlemmer av supporterklubben, forteller Jan Tore Brustad – manager for Andreas Bakkerud.

Mange supportere var det også i Barcelona, totalt nærmere 100 fra hans #BakkerudBLUE gjeng.
Sportslig ble ikke helgen i Barcelona den oppturen Bakkerud jobbet for. Han ble nummer fire etter de innledende rundene, men kom seg ikke videre fra semifinalen. – Vi hadde absolutt ikke flaksen med oss angående startspor, og måtte kjempe fra yttersiden hele veien. Jeg fant heller aldri det siste ”magiske” på denne banen – og dermed ble det vanskelig å komme seg helt fram der jeg vil være, forteller Bakkerud og er fokusert på veien videre: – Det er lett å glemme at dette var utviklingsåret for vår nye bil og team etter så mange gode løp på rad. Nå må vi bare jobbe knallhardt videre og være mentalt godt forberedt før Riga.

Banen i Riga er helt ny, og vil være ny for alle førere.
– Vi kjenner arrangøren der godt – og jeg har troen på at det bli en fantastisk bra helg for oss der på alle mulige måter, og helt sikkert for gjengen som skal fylle tribunene der, avslutter Bakkerud med et smil.