Ingen fremgang for Granlund

petter_granlund_500.jpgHelgens runde i Danish Touringcar Championship på Jyllandsringen svarte ikke til forventningene for racerføreren fra KNA Oslo.

– Dette var rett og slett en nedtur. Både jeg og teamet var nokså optimistiske i forkant av helgens runde. For en drøy uke siden kjørte vi en vellykket test der vi følte at vi fant en del fart i bilen. Derfor er det litt skuffende å se at vi nå er helt bakerst i feltet, forteller Petter Granlund.   På testen i forkant av helgens runde hadde teamet med seg vinneren av fjorårets siste løp, Pontus Mörth.

Det ble gjort flere endringer på bilen, og begge førerene kjørte gode tider. Derfor hadde både Granlund og teamet forventninger om å klatre ytterligere oppover i feltet.

– Vi gjorde noen endringer på testen som i stor grad eliminerte flere av problemene vi har hatt. Tidsmessig kjørte jeg også identiske tider som Pontus, noe som bekrefter at jeg kjører fort nok til å henge med i toppen. Derfor hadde jeg nok forventninger til å henge litt bedre med enn vi gjorde denne helgen. Jeg forventer ikke at vi skal kjempe i toppen, men jeg er heller ikke her for å kjøre oppsamlingsbil, sier Granlund.

På kvalifiseringen var riktignok ikke Granlund mer en halvannet sekund bak Jan Magnussens bestetid. Men i et startfelt der det kun skiller 1,7 sekunder fra pole position til sisteplass betyr det en plass helt bakerst i feltet. Granlund startet dermed det første løpet helt nede på en 21. plass av de 23 førerene som fikk godkjent tid på kvalifiseringen.   I de tre løpene som ble kjørt denne helgen ble det til slutt en 18. plass og to 20. plasser til Granlund, noe nordmannen ikke er spesielt fornøyd med.

– I det første løpet satset jeg ganske hardt og klarte å plukke tre plasseringer. Men for meg er det uinteressant hvorvidt jeg blir nummer 18 eller nummer 20. Derfor tok jeg det bare rolig i de to siste løpene. Det har ingen hensikt å ta noen sjanser for å komme to plasser lenger opp når man kjemper så langt bak i feltet, avslutter en noe skuffet Petter Granlund.

Den neste runden i DTC kjøres på Padborg Park den 29. juni.