Ingen gullhelg for Bakkerud i Østerrike

a_bakkerud_aut.jpgDen 8. EM runden i Østerriske Greinbach ble alt annet enn en gull-fest for Andreas Bakkerud som hadde muligheten til å sikre seg EM-gullet denne helgen.

– Dette var en helg for glemmeboka! Uansett hva vi prøvde klarte jeg aldri å finne den gode følelsen og farten. Håpet om gull er imidlertid langt fra ute:
– Er jeg på pallen i Polen neste helg blir gullet med «hem» til Bergen!

Helt mørkt var det imidlertid ikke. Bakkerud kvalifiserte seg til 2. Startspor i B-finalen etter en veldig god 3. Omgang. I finalen dro han starten og gikk opp i tet fra ytre posisjon. Inn i andre sving ble det trangt, og bilene fra startsporene innenfor Andreas hadde en kortere vei og presset på fra innsiden. Dermed bar det ute på gresset langt utenfor banen for den lyse blå Renault Clioen til Bakkerud.

– Jeg gamble alt på starten, og det var bare cm unna at jeg klarte å legge meg inn i teten. Det beskriver vel egentlig helgen ganske godt: Så nærme, men allikevel ganske langt unna, forteller den unge Bergenseren.
Utforkjøringen ødela også kjølesystemet på bilen, og dermed ble også jakten på en bedre plassering avsluttet etter ett par runder. Han endte som nr. 11

Helgens løp var ett av årets aller tetteste, og over 10 førere var innenfor 0.5 sekunder på rundetidene i flere av de innledende rundene. – Jeg føler jeg gjør mitt beste, men dessverre har jeg litt småfeil og sliter i enkelte partier. Marginene er så små, og dermed raser jeg fort nedover på listene.
Teamet skal nå bruke morgendagen på og evaluere løpet og lære av hva som ikke fungerte. – Etter det skal denne helgen føres inn i glemmeboka, også ser vi fremover mot en veldig god helg neste helg i Polen.

Håpet om EM-gull er langt fra ute, og med pallplass i Polen neste helg er gullet sikret uansett hvordan de andre konkurrentene kjører.
Med seg til Polen har Andreas 73 egne baby-blue supportere fra Bergen forberedte på en skikkelig gullfest.
– Det kan jo bli moro å ta gullet der, men vi har sett i helgen at marginene er så små at vi må kjøre først før vi kan tenke på feiringen, avslutter Bakkerud.