Ingen Le Mans-start for Ebbesvik

t_ebbesvik_2010.jpgEt brudd i ryggen ødelegger drømmen om 24-timersløpet på Le Mans for Thor-Christian Ebbesvik. -Men jeg skal tilbake til neste år, sier 26-åringen fra Bergen.

Det var i den forrige runden i Le Mans Series på belgiske Spa at Thor-Christian Ebbesvik ble påkjørt av en konkurrent og sendt rett i murveggen. Resultatet ble et brudd i ryggen, og legene har gitt Ebbesvik kjøreforbud på Le Mans den 12. og 13. juni.

-Det er utrolig surt, for 24-timersløpet på Le Mans var det store høydepunktet denne sesongen. Det er et av verdens største billøp, og jeg skulle bli den første nordmannen på 19 år til å kjøre dette legendariske løpet. Men jeg tar ingen sjanser, og det viktigste er at bruddet i ryggen gror skikkelig. Jeg har vært hos flere leger, men det er dessverre ingen mulighet for å få kjøre, sier Ebbesvik.

Den unge racerføreren skulle egentlig ha kjørt for Team Bruichladdich i LMP2-klassen sammen med førerne Karim Ojjeh og Tim Greaves. Nå må det britiske teamet hente inn en ny sjåfør, men Ebbesvik håper å være klar til det neste løpet i Le Mans Series, som går på Portimao-banen i Portugal den 17. juli.

-Fokus nå blir å fullføre årets mesterskap i Le Mans Series, og trøsten er at 24-timersløpet på Le Mans ikke teller i dette mesterskapet. Dessuten er jeg fast bestemt på å kjøre 24-timersløpet på Le Mans til neste år.