Ingen minnerik bursdag for Mikkelsen

Rally Portugal 2013
Det ble ingen minnerik 24-årsdag for Andreas Mikkelsen under VM-runden i Italia. Etter oppløftende kjøring store deler av løpet, ble det bråstopp på den tredje siste etappen.

 

Nordmannen, som har med seg finske Mikko Markkula som kartleser, lå på en sterk femteplass da de på SS14 dro av i en slak sving, og bilen ble så skadet at løpet var sluttkjøring.

– Selvsagt er det skuffende å ende løpet på denne måten. Det var ikke slik jeg hadde tenkt å feire bursdagen, sier Andreas, som likevel ikke lot skuffelsen overskygge det positive fra helga. Fredag ble en utfordrende dag etter at styringen ble ødelagt på den første etappen. Dette ble imidlertid ordnet på service, og lørdag viste Volkswagen Motorsport-føreren noe av det som bor i ham. I sin VW Polo R WRC leverte han tider helt i toppen, og var nest raskest på SS13. Etter å ha overnattet på sjetteplass, avanserte han til femteplass lørdag – og jaget Dani Sordo på fjerdeplass.

– Alt i alt var det mye bra. Jeg har tatt nye steg i riktig retning, og begynner å bli trygg i bilen. Samtidig ser jeg hvor jeg kan bli enda bedre. Det gjelder blant annet hvordan jeg skal bruke dekkene. Her har jeg definitivt noe å lære av mine teamkollegaer. Jeg gir dekkene for tøff behandling, og vi har også et par andre ideer om hva vi kan gjøre bedre, sier han.

For Volkswagen Motorsport ble VM-runden på Sardinia nok en fantastisk begivenhet. Sebastien Ogier virker nesten uslåelig denne sesongen, og franskmannen økte sin ledelse i sammendraget etter å ha vunnet. Jari-Matti Latvala kom på tredjeplass, og sørget med det for at den tyske bilprodusenten fikk to biler på pallen.