Ingenting avgjort i NM Rallycross

Nest siste runde i NM Rallycross ble arrangert på Finnskogbanen av KNA Solør Motorsport. Det ble mange spennende dueller i alle klasser og ingenting er avgjort før siste NM-runde. Det arrangeres 6 løp i årets serie og et løp skal strykes. Dermed er det spenning til siste slutt i alle klasser.

I Klasse 4, for bilene med størst motor, var det Konsmo-føreren Fredrik Ågedal som var sterkest denne helgen og som leder NM sammenlagt. Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad er den som er nærmest Ågedal i sammendraget, men han ble sist i A-finalen på Finnskogen og gav dermed Ågedal et litt større forsprang enn han hadde. Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo, ligger litt lenger bak de to i toppen selv om han ble nummer 2 på Finnskogen. Det kan synes som det er mellom disse tre kampen om medaljene skal stå i denne klassen selv om det ikke er umulig for NMK Grenland føreren Robin Slåttekjær og blande seg inn i medaljekampen. Herbjørn Haug fra arrangørklubben ble nummer 3 i løpet.

I klasse 3 stilte Tom Atle Sigfridstad fra arrangørklubben til start på hjemmebane. Han har kun kjørt et løp tidligere i år og dermed ikke med i medaljekampen. Men det var ingen nåde overfor de andre førerne i klassen, han var best etter innledende og vant finalen foran Jørgen Syversen fra NMK Aremark og Thomas Hårberg, NMK Verdal/Levanger. Det ble allikevel mange verdifulle poeng til Syversen i sammendraget og når hans nærmeste konkurrent Simen Engsvik ikke hadde 100 % klaff, kunne Syversen styrke ledelsen i sammendraget. Bak disse to har Andreas Aarhaug fra NMK Støren festet et lite grep om bronsemedaljen.

Sivert Svardal, NMK Konsmo,  har tilsynelatende og god ledelse i klassen for biler inntil 2000 ccm, men det kan vise seg å ikke være tilfelle. På andreplass ligger nemlig Daniel Holten fra NMK Vikedal. Holten hadde et uhell på andre NM-runde og fikk ikke kjørt og dermed heller ingen poeng. Dermed ligger det an til at han stryker denne runden og forholdet bli helt annerledes i sammendraget. At alt kan skje vet nettopp Holten etter sitt uhell på Melhus, men håper nok på at uhellet er over for hans del og at NM-runden på Momarken dermed blir en spennende runde. Sivert Svardal vant på Finnskogbanen foran Daniel Holten og Fredrik Magnussen (NMK Hønefoss).

I 1600-klassen har Robin Bakke Andresen fra NMK Trøgstad vært den mest stabile hittil i år med 3 andreplasser og en seier før løpet på Finnskogen. Der skulle det imidlertid ikke gå helt slik han håpet. Han måtte kjøre B-finale før A-finalen hvor han til slutt ble nummer 5. Dermed slapp han Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus nærmere seg i NM-sammendraget. Det ligger an til en veldig spennende runde på Momarken. Også bak disse to er det flere som gjerne vil ha medaljer, både Per Magne Svardal og Christian Hobæk har muligheter. Espen Isaksætre fra arrangørklubben  vant løpet foran Christian Hobæk (NMK Larvik) og Asgeir Taraldsen.

I Norgescupen for  junior skjedde det mye denne helgen. Både NM-lederen Martin Stenberg og Lars Løstegård som har vunnet de to siste løpene hadde ikke noen god helg. Det hadde imidlertid Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo. Han vant løpet og må være totalt uheldig på Momarken for å ikke vinne Norgescupen. Torjus Svenneby som debuterte på Grenland gjorde et nytt godt løp og kom på 2. plass, mens Mats W. Marthinsen fra NMK Larvik ble nummer 3.