"Injection" på SportN onsdag

sport_n_logo_300×17411.jpgMotorsportmagasinet «Injection» (Program 198) vises på SportN onsdag 8. oktober kl. 20.00. Reprise tirsdag 14. oktober. Kl. 19.30. Dette er innholdet:

NM RALLYCROSS – RUNDE 4 og 5 – MOMARKEN

Etter det dramatiske lynnedslaget under NM-runden i rallycross på Finnskogbanen i begynnelsen av august steppet KNA Indre/Ytre Østfold inn med erstatningsløp på Momarken. Dermed ble det arrangert NM-runde både lørdag og søndag – med søndagens løp som finale i NM.

I Klasse 1 ble det stor dramatikk på lørdag, da Even Hvaal (Citroën Saxo) havarerte og Thommy Tesdal (Opel Corsa) havnet på taket i A-finalen. Hvaal ble tilbudt å låne Mats Lysens Citroën til finalen på søndag, mens Tesdal fikk låne Anders Hansens VW Polo. Even Hvaal sikret 3.plass i søndagens finale, og dermed ble han Norgesmester for andre året på rad.

Tom Daniel Tånevik (Peugeot 306) var klar Norgesmester i Klasse 2 allerede da han vant B-finalen. Sørlendingen brukte A-finalen som en æresrunde med innlagte piruetter underveis, mens John «Pirkka» Karlsson (Mzda RX7)tok sølvet etter en hard kamp med Johny Sandmo (Opel Kadett). John Karlsson er for øvrig den første Ålending som noensinne har vunnet et norsk mesterskap i bilsport.

Terje Morstad (BMW M3) debuterte som bilsportutøver i 1983, men på 25 år har det ikke lykkes han å ta NM-gull. På Momarken ble det en suveren oppvisning av Morstad, som tok gullet i Klasse 3, foran Kurt Inge Espeland (Subaru Impreza) og Stian Haugan (Citroën Xzara).