Innfridde i sesongåpningen

Team Greenpower sikret seg pallplasser både i Formula Nordic og i Porsche Carrera Cup Scandinavian (Approved Cup), så det norske teamet innfridde i årets første løp.

Team Greenpower sesongåpnet på Ring Knutstorp i Sverige denne helgen. I år har teamet både biler i Formula Nordic med tre sjåfører og i Porsche Carrera Cup Scandinavian (Approved Cup) med Emil Heyerdahl, og teamet leverte.

Årets første seier

I Formula Nordic er Team Greenpower regjerende mester ettersom Emil Heyerdahl vant formelklassen i 2018. Nå har han gått til Porsche Carrera Cup, og dermed ligger det litt ekstra press på fjorårets tredjemann i klassen, Edward Sander Woldseth. Han har mål om å være med å kjempe om tittelen denne sesongen, og dermed smakte seier i første race utrolig godt for Woldseth.

– Vi kom hit med håp om å vinne, og når jeg da klarer å vinne første finale med tre sekunder fra andre startspor så var det et utrolig stort kick for meg. Dette er en bane jeg egentlig mangler litt fart på så jeg er godt fornøyd. Andre finalen var litt mer spennende ettersom vi snur startrekkefølgen på de seks fremste. Jeg hadde en dårlig start og havnet et stykke bak. Jeg traff også en vanndam i en innbremsing som gjorde at vi måtte en tur i grusen, men kom oss heldigvis tilbake. Vi tapte rundt åtte sekunder og lå sist, men da er jeg godt fornøyd med å ha klatret opp til tredjeplass til slutt, sier Woldseth, som med det resultatet fikk en god start og ligger på andreplass sammenlagt etter to race kun fire poeng bak leder Victor Andersson.

Debutantene gjorde en sterk innsats

En av debutantene i Team Greenpower dette året er Magnus Gustavsen som også han gjorde en god debut på Knutstorp. Han kvalet inn som tredjemann i kvalifiseringen, men gjorde en rookiefeil som gjorde at han havnet litt lengre ned på resultatlisten.

– To femteplasser er vi greit fornøyd med. Vi hadde farten og kvalet veldig bra. Jeg gjorde en nybegynnerfeil i første løp og ble påkjørt i det andre som gjorde at vi ikke fikk med noen topplassering. Men vi fikk bevist at farten er der, så vi gleder oss til fortsettelsen, forteller Gustavsen som ligger på fjerdeplass sammenlagt. Neste løp er på Rudskogen og der håper Gustavsen å plukke enda mer poeng.

Håvard Hallerud er også ny i Team Greenpower denne sesongen, og han er godt fornøyd med resultatene i helgen.

– Jeg kunne nok kjørt en del raskere i første racet, men det var slicks på opptørkede forhold, og jeg stolte ikke helt på bilen. Andre løpet turte vi å ta litt sjanser og da hadde jeg farten i feltet, forteller Hallerud. Håvard Hallerud kjørte inn til en sjetteplass og en fjerdeplass og ligger med det fem i sammendraget med tre poeng bak teamkompis Gustavsen.

Team Manager, Marius Gjevik er godt fornøyd med Formel Nordic-resultatene fra helgen.

– Ser vi på hele helgen, så synes jeg vi innfridde det målet vi hadde satt oss. Edward kjørte hjem årets første seier, og fikk med seg en sterk tredjeplass i finale 2. Våre to nykommere viste begge at de allerede har fått opp en svært godt tempo i klassen, så dette blir spennende utover, forteller han.

Heyerdahl på pallen

Porsche Carrera Cup Scandinavian er en helt ny utfordring for Team Greenpower. Teamet har lagt ned masse hardt arbeid for å komme til sesongåpningen. Bilen til Heyerdahl hadde tekniske problemer på fredagens trening, og dermed fikk han ikke kjørt. Men tross problemer fikk de fikset bilen med hjelp fra Porsche i Tyskland, så innfridde Heyerdahl med to pallplasseringer i Approved Cup og ikke minst raskest rundetid i cupen.

–  En veldig positiv helg for min del, men samtidig veldig krevende. Resultatene i seg selv er veldig bra. Vi kvalet P2 i klassen kun 0.003 bak P1. Vi var P11 totalt og kun 0,6 bak pole tiden til generasjon to bilene. Løpene gikk veldig bra, og vi drar med oss mye erfaring videre i karrieren. Førnøyd med to pallplasser og ikke minst at vi hadde raskeste rundetid i Approved-klassen med regndekk og at vi ble nummer to i det racet, forteller en godt fornøyd Emil Heyerdahl, som gleder seg til resten av sesongen.

Marius Gjevik var godt fornøyd med tredjeplass og andreplass i Porsche Carrera Cup Scandinavian Approved Cup.

–  Det står virkelig respekt av det Heyerdahl leverte på Knutstorp i helga. Andre og tredjeplass med minimalt med tid i bilen er rett og slett imponerende, sier han.

Sammenlagt i Porsche Approved Cup.

 1. Skoog, 35 poäng
  2. Ros, 34
  3. Heyerdahl, 34
  4. H. Andersson, 30
  5. Hellsten, 27
  6. Århage, 24
  7. Hermansen, 18