Innfridde på hjemmebane!

Team Greenpower innfridde til de grader på hjemmebane, og endelig klaffet alt for Emil Heyerdahl i Porsche Carrera Cup Scandinavian i Approved Cup.

Team Greenpowers førere imponerte stort på hjemmebane og med hele tre førsteplasser og tre andre pallplasser sikret teamet seg hele seks podiumplasser på hjemmebane på Rudskogen Motorsenter, da Porsche Carrera Cup Scandinavia og Formula Nordic gjestet det norske motorsportanlegget for andre gang denne sesongen.

Endelig klaffet alt!
Team Greenpowers, Emil Heyerdahl var nok den som smilte bredest etter helgen. Han fikk nemlig alt til å stemme, og var raskest gjennom hele helgen. Raskest på trening, kvalifisering og begge finalene i Approved Cupèn smakte veldig godt for Porsche-føreren.

–    For en helg det ble for min del. Jeg var raskest gjennom hele helgen og det å få to seiere på hjemmebane var helt fantastisk. Denne seieren vil jeg rette til teamet og supportere for en superjobb under hele helgen, stråler han. Det at unggutten fra Bjørkelangen kjører inn til nest raskeste rundetid av samtlige førere i Porsche Carrera Cup Scandinavia i Race2 er ikke annet enn imponerende med en 1-gen Carrera Cup-bil.

–    Dette viser at vi er til å regne med resten av sesongen, så jeg ser virkelig frem til sesongfinalen på Mantorp, sier Heyerdahl. Emil Heyerdahl tok innpå sammenlagtleder Hugo Andersson i Approved Cup. Andersson har 213 poeng, mens Heyerdahl har 179 poeng. Mellom de to ligger Edvin Hellsten på andreplass med 200, den norske føreren har 21 poeng opp til andreplassen i klassen.
Team Manager i Team Greenpower, Marius Gjevik var også imponert over resultatet Heyerdahl leverte.
–    En fantastisk helg, det kan jo ikke bli bedre enn dette og i tillegg foran hjemmepublikum. Teamet har jobben målbevisst mot dette, og når Emil leverer så perfekt så blir det en utrolig helg for teamet, sier han.

Fire podiumplasser
Det ble også en svært god helg for Team Greenpower i Formula Nordic med hele fire podiumplasser. Tre av podiumplassene i Formula Nordic sto Edward Sander Woldseth for og med to andreplasser og en seier, så utøkte han sin sammenlagtledelse i NEZ-mesterskapet.

–    Vi er godt fornøyd med helgen, og vi kjørte inn enda noen poeng i mesterskapet. Nå har vi en ledelse på 38 poeng noe som blir et veldig godt utgangspunkt foran de to resterende helgene i mesterskapet, forteller Woldseth.


Edward Sander Woldseth fra Oppegård ville ikke ta noen store sjanser under helgen på Rudskogen. Etter seieren på fredag, valgte han å kjøre litt taktisk med tanke på mesterskapet på lørdagen.

–    Hovedfokuset vårt ble å beholde ledelsen i mesterskapet, så jeg risikerte ikke for mye. Men jeg fikk pushet han hardt, og i Race3 så var vi bare halvsekundet bak i mål. Vi økte ledelsen sammenlagt, og det var målet, smiler en fornøyd Woldseth.

Håvard Hallerud var igjen tilbake på pallen i Formula Nordic med en tredjeplass i Race 2, og en fjerde og en femteplass fra helgen på Rudskogen så beholder han fjerdeplassen i mesterskapet.

–    Jeg har ikke vært helt i form og kom til Rudskogen med en liten forkjølelse, men alt i alt har dette vært en god helg for meg. Spesielt tar jeg med meg tredjeplassen i Race2 som høydepunkt, men jeg fikk også kjørt bilen for første gang på vått noe som var både utfordrende og gøy, sier Håvard Hallerud fra Førde.

Fra Simracing til ekte formelbil
Det var også før helgen knyttet stor spenning til hva debutanten Glenn Key fra Tromsø som kommer fra sim-racing kunne få til i en ekte formelbil. Overgangen fra formelkjøring på skjerm til ekte formelbil er stor, men Key beviste at overgangen absolutt er mulig.

–    Jeg er storfornøyd og positivt overrasket over meg selv. Mestringsfølelsen går det ikke an å beskrive med logikk. For å trekke frem litt sammenlikninger så synes jeg måten det jobbes på i teamet er overraskende likt hvordan det er i sim-verden. Jeg føler at alt arbeidet jeg har gjort selv med video og telemetrianalyse av egen kjøring, og forstå hvordan man tar data og video og overfører det til bilen gjennom handling på relativt kort tid. Det hjalp veldig når jeg satt sammen med Kevin, Geoff og Mark, sier Key, og legger til.

 

–    Jeg er overasket over hvor profesjonelt Team Greenpower jobber, og hva de får til. Jeg må virkelig si at jeg er positivt overasket og gleder meg til flere helger. Nå skal det jobbes for fullt for at dette kun var starten på en revolusjonerende satsning, sier han.

Marius Gjevik var imponert over hva debutanten i Team Greenpower fikk til i formelbilen.

–    Han beviste at det er ikke så stor forskjell mellom simulatorverden og den virkelige. Det ble selvfølgelig en bratt lærekurve, men det taklet Glenn på en veldig god måte, og progresjonen gikk rett oppover, forteller Gjevik.

–    I tillegg må jeg kommentere at vi som team hadde matservering og VIP-gjester hvor vi serverte 425 måltider, så kjøkkenteamet skal ha en kjempe takk for en utrolig god gjennomført helg, legger han til.