Innholdsrik helg for Andreas Bakkerud

A_Bakkerud_14_ITA
Det lyktes ikke helt denne VM-helg eller for Andreas Bakkerud. – Tjuvstarten i første omgang er min egen feil og skal ikke skje. Dermed må jeg angripe bakfra hele helgen, og det er tøft når nivået begynner å bli så høyt som nå. Vi tar oss allikevel til finalen, og det er jeg godt fornøyd med, sier Bakkerud.

Helgens løp inneholdt det meste, og endte med en ødelagt forstilling i finalen hvor Bakkerud kom godt ut fra starten. – Jeg holdt fullt side om side med Petter Solberg over det andre hoppet, men landet for hardt og forstillingen ble ødelgt og dermed var det slutt, forklarer Andreas.

Veien til finale var imidlertid av den tøffe og harde, noe Bakkerud har kjent på de flere ganger i år. Den nevnte tjuvstarten ødela mye , og tre punkteringer i omstarten gjorde jobben enda hardere. I tredje omgang søndag ble han også snurret, og tapte mye tid.
Det var imidlertid noen lyspunkt og oppturer denne helgen også:
– Jeg klarte igjen å bevise at når jeg får kjøre uten uhell har vi farten til å være blant de aller beste. Rundetidene denne helgen var gode og vi avanserte til semifinalen og videre til finalen. Det er imidlertid for mange førerfeil og uhell som gjør at helgen ikke blir så bra som vi ønsker. Nivået er knallhardt nå, og det er rett og slett ikke rom slike ting om man skal komme helt til toppen, forteller Bakkerud.

Teamet Olsbergs MSE er fortsatt øverst i mesterskapet for team, men konkurrentene kom nå et steg nærmere i helgen. Det ligger dermed ann til en tett fight om denne tittelen helt til mållinjen i Argentina siste helgen i November.

– Kampen om den tittelen er noe som helt klart motiverer meg før de to siste løpene denne sesongen. Petter Solberg tok i dag hjem VM-tittelen for førere, noe som er utrolig viktig for motorsporten i Norge. Han har kjørt godt i år, og jeg må bare gratulere han med en fantastisk sesong.

– Jeg har også lyst til å kjenne på den vinnerfølelsen i år, og skal gi alt for å sikre seieren i teammesterskapet denne sesongen, avslutter Bakkerud med et smil.