Innsatsen på topp i Elbilslalåm

bilslalom_sto.jpgDet var ikke noe å si på innsatsen da flere av våre mest profilerte bilsportsutøvere deltok i elbilslalåm på Youngstorget i Oslo på lørdag.

Det var strålende vær og masse folk på plass da Klimabil 2009 ble arrangert i Oslo på lørdag. Her kunne man se siste nytt innenfor klimavennlige biler, og rosinen i pølsa var uten tvil autoslalåm med elbiler.

I åpen klasse var det fjorårets vinner, Øyvind Lunde, som slo til med nok en seier. Han er både autoslalåm-spesialist og elbilentusiast, så forutsetningen er det ikke noe å veien med. Han kjørte en Think som har gått 199 000 kilometer.
Tommy Rustad var den som kom nærmest. Mannen som har prøvd det meste på TV-skjermen sammen med Jan Erik Larssen, var kun 2/10 sekund bak Lunde. Tommy kjørte en forholdsvis ny Think fra sin arbeidsgiver Pitney Bowes.
Rallyfører Sveinung Bieltvedt endte på 3. Plass, kun 1/10 sekund bak Rustad. På fjerdeplass fulgte Mats Lysen, 3/10 bak Bieltvedt.
bilslalom_gr.jpg

Bilentusiast, hotellkonge og miljøforkjemper Petter Stordal endte på en 8. plass. Rallyfører Andreas Mikkelsen hadde ikke helt dreis på elbilen og endte på 10. plass. Superveteran Kjell Gudim endte på 11.plass, 7/10 bak Mikkelsen.

I en egen politikerklasse var det Peter Gitmark fra Høyre som gikk til topps. Han ble fulgt av Trusl Wikholm (A) og Knut Arild Hareide (Krf). Finansminister Kristian Halvorsen måtte finne seg i innta sisteplass, også slått av Oslos ordfører Fabian Stang som til og med hadde tilhenger på sin Buddy elbil.