Innsatsvilje og jevnhet på Vålerbanen

Aldri tidligere har juryen hatt en vanskeligere oppgave enn i år. De fem finalistene i konkurransen Bilsporttalentet 2017 holdt både et meget høyt og ikke minst jevnt nivå på Vålerbanen i Hedmark.

Fem godt forberedte og smånervøse finalister ga absolutt alt i de krevende øvelsene under den prestisjefylte talentkonkurransen. Det skulle vise seg at de var svært jevne, både i fysisk test, kjøring med forskjellige biler og presentasjon av seg selv. Dermed ble det stort hodebry for juryen som kårer Norges beste bilsporttalent, som får en premie til en verdi av 300.000 kroner.

 

Med en slik premie som gulrot var det da heller grunn til å spare seg for Guro Majormoen (17), Marius Bermingrud (18), Theodor Olsen (18), Marcus Påverud (17) og Emil Heyerdahl (15).

 

De unge bilsportutøverne var plukket ut blant alle landets bilsportsutøvere mellom 15 og 21 år for å konkurrere i kjøring med løpsbiler som var både kjente og ukjente. De hadde en knallhard fysisk konkurranse, og de var gjennom intervjuer med juryen. På onsdag var det flott vær på Vålerbanen, mens det på torsdag kom et par regnbyger.

 

I en drøy måned har de forberedt seg til den prestisjefylte konkurransen. Det var ingen av dem som sparte på kreftene, verken bak rattet på løpsbiler eller i den fysiske testen bestående av terrengløp, sykling i både terreng og på asfalt, samt andre innlagte øvelser. Når det skal kåres en vinner stiller alle på lik linje. Tidligere meritter har ikke noe å si når det kjempes mot hverandre på Vålerbanen.

 

-Jeg synes det er stort bare å bli plukket ut og få være med på en konkurranse som dette. Jeg har fått teste mange artige biler jeg aldri tidligere har kjørt. Av det vi har kjørt er det kun karting jeg har erfaring fra, sa yngstemann, Emil Heyerdahl fra Løken i Akershus.

-Jeg er godt fornøyd med egen innsats. Det er alltid mulig å gjøre det enda bedre, men jeg er fornøyd. Det er mange uvante kjøretøy, men morsomt å få være med, sier Marius Bermingrud fra Vestfossen.

-Jeg er veldig fornøyd. Jeg følte ikke jeg fikk det helt til i den første øvelsen med Toyota på onsdag. Da var jeg ikke fornøyd med meg selv, men det har gått bedre etter hvert. Jeg tok meg i hvert fall skikkelig ut på den fysiske testen. Der hadde jeg ikke mer å gi, sier Theodor Olsen fra Moelv.

-Jeg synes det har gått bra. Toyotaen vi kjørte først var en morsom bil. Den fysiske testen var knallhard, og speedcar er utrolig morsomt, sier Marcus Påverud fra Lier. I likhet med Theodor Olsen og Marius Bermingrud var han også med i fjorårets konkurranse.

-Dette er skikkelig gøy. Veldig morsomt å få kjøre så mye forskjellig, og jeg fikk tatt meg skikkelig ut i den fysiske testen. Det er gøy bare å bli tatt ut til en slik konkurranse, sier Guro Majormoen fra Drammen.

Høyt nivå

-Hvert år er det svært spennende å møte finaledeltagerne. De kommer fra forskjellige miljøer og med ulik bakgrunn. De har også erfaring fra forskjellige grener innen bilsporten. Det er veldig morsomt å få jobbe med så dedikerte unge utøvere, og det skal ikke stikkes under en stol at juryen har en vanskelig jobb. Årets finalister var uhyre jevne, og de holdt et svært høyt nivå, sier Bilsportforbundets sportssjef Holm Jacob Matheson.

Nå må deltageren smøre seg med tålmodighet helt til vinneren utropes fredag 1. desember på Bilsportforbundets årlige premieutdeling.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/bilnorge.no, Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NMK og Team Super Nasjonal, Ruterknekt AS, Proffklær og TV Media Produksjon AS.

 

Årets finaledeltagere er:

Guro Majormoen
Alder: 17 år
Gren: Rallycross
Klubb: NMK Kongsberg
Bosted: 3048 DRAMMEN

 

 

Emil Heyerdahl
Alder: 15 år
Gren: Racing
Klubb: NMK Trøgstad
Bosted: 1960 LØKEN

 

Marius Bermingrud
Alder: 18 år
Gren: Rallycross
Klubb: KNA Eiker
Bosted: 3320 VESTFOSSEN

 

Theodor Olsen
Alder: 18 år
Gren: Racing
Klubb: NMK Solør
Bosted: 2390 MOELV

 

 

Marcus Påverud
Alder: 17 år
Gren: Racing
Klubb: Asker og Bærum Motorsport
Bosted: 3408 TRANBY

 

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest
2012: Dennis Olsen, KNA Varna
2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen
2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad
2015: Henrik Krogstad, KNA Nordvest
2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp

 

 

Gruppebildet: F.v.: Emil Heyerdahl, Theodor Olsen, Marcus Påverud ,Marius Bermingrud, og Guro Majormoen .