Inspirasjon på Autosport International

Autosport International er en av de viktigste motorsportmessene i verden, og var i år tilbake for første gang siden før pandemien.

Autosport International arrangeres i Birmingham i Storbritannia, og samler en rekke team, førere, leverandører, arrangører og andre fra både britisk og global motorsportindustri. Her kan man se alt fra Formel 1-biler til gokart, møte førere fra mange forskjellige mesterskap og lære mer om hvordan bilsporten fungerer ute i den store verden.

-Autosport-messa er en fin møteplass, og en fin måte å kickstarte sesongen på. De lærde strides vel om hva som egentlig er motorsportens hjemland, men det er ingen tvil om at Storbritannia er et av de viktigste landene i internasjonal motorsport, og mange tusen mennesker i Storbritannia jobber i motorsportindustrien, sier Atle Gulbrandsen fra NBF Talentutvikling, og som var til stede på årets messe.

Tre ganger verdensmester i Formel 1, Sir Jackie Stewart, var en av mange profiler folk kunne møte på messen, og det er alltid interessant å se innovasjoner innen motorsporten.

-Flere av bilene som var utstilt var elektriske, og det var også en egen stand med alternativt drivstoff. Ikke bare rene elbiler, som Nitro Rally X og Extreme E, men også en LMP-bil på hydrogen.

Flere elektriske gokarter var også utstilt.

-Det er tydelig at det satses mye på elektriske karting, og flere ulike produsenter stilte ut modeller. Elektriske gokarter går fort, og man kan se for seg at det er enklere å arrangere for eksempel gateløp i gokart, så lenge de er elektriske.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Som sportssjef var Gulbrandsen også interessert i hvordan andre jobber med talentutvikling.

-En svært interessant stand var KartSim, som driver med gokartsimulatorer. De brukte rett og slett et vanlig gokartchassis som man satt i, og hvor blant annet bremser og styring skulle bli så realistisk som mulig. Det er et fantastisk verktøy for unge gokartførere, avslutter Atle Gulbrandsen.