Internasjonalt gjennombrudd for Kjør for livet

Kjor for livet
Ny avtale med IMG World introduserer Kjør for livet ( Drive for life ) til mange europeiske land. Et unikt samarbeid gir Kjør for livet status som motorsportens offisielle veldedighetspartner, ”Official Charity Partner”.

IMG World, på vegne av FIA (det internasjonale bilsportsforbundet), eier de kommersielle rettighetene til EM og VM og har på få år profesjonalisert sporten. Denne utviklingen har gjort IMG World interessert i Kjør for livet, som over flere år, har dokumentert stor samfunnsnytte gjennom bruk av verktøy som actionfylte aktiviteter, teamregler og tilhørighet til arbeid for og med ungdom.

– Dette er fantastisk! Å få samarbeide med Euro RX og IMG på en slik måte, vil gi mange ungdommer i hele europa en ny mulighet. Vi vil gjennom dette partnerskapet få anledning til å spre vårt budskap og teamaktiviteter ut til mange tusen ungdommer, og det er med stor ydmykhet vi nå påtar oss dette ansvaret, sier grunnlegger Knut Ove Børseth.


Tilbud der VM i rallycross arrangeres

Kjør for livet skal gjennom denne avtalen gjennomføre et tilpasset ungdomstilbud i alle europeiske land VM i rallycross arrangeres i de neste tre årene.

– Kjør for livet skal gi spenningssøkende ungdom med vågelyst et lovlig handlingsalternativ og et team å være stolt medlem av. Med tydelige teamregler skal vi sammen skape en sunn og god fremtid for de som ønsker å delta i vårt sorte og orange team. For meg er dette en stor drøm som går i oppfyllelse – en drøm som gir ungdom en ny sjanse til å bli sett, føle mestring og tilhørighet til et godt team, sier Børseth.
Verdensledende innen sport, mote og media

IMG er verdensledende innen sport, mote og media, og driver virksomhet i flere enn 25 land. FIA World Rallycross Championship er et av de største motorsporteventer i verden.

– Jeg er utolig imponert over Kjør for livet sine resultater, og det er en ære å ha fått de med som vår nye Official Charity Partner. Dokumentasjon fra DNV GL (Veritas) viser at 87% av deltagerne i Kjør for livet, går ett ekstra år på skolen sammenlignet med hva de ellers ville ha gjort – uten et slikt tilbud. Dette er en fantastisk prestasjon, og IMG World vil gjøre hva vi kan for å støtte vår valgte Charity-partner på så mange måter som mulig. Med EM og VM løp i over ti ulike europeiske land, vil Kjør for livet får anledning til å ekspandere stort de neste år, som bl.a Spania som har en ekstra stor drop-out rate fra skolen, uttaler direktør i IMG World, Martin Ayani.

Kronprinsparets Fond ønsker lykke til

Kjør for livet har vært samarbeidsprosjekt i Kronprinsparets Fond i flere år, og er fortsatt i kompetansenettverket til Fondet som jobber for og med ungdom i utvalgte prosjekter.

– Dette er veldig flott, og viser resultatene av det gode arbeidet Kjør for livet har gjort over flere år. Vi ønsker riktig lykke til som den utvalgte partneren for Euro RX, sier daglig leder i Kronprinsparets Fond, Solfrid Flateby.