Isachsen går fortsatt for gull

isachsen_bel_11.jpgSverre Isachsen røk ut i C-finalen under dagens belgiske EM-runde i rallycross. Likevel satser nordmannen fortsatt på sitt tredje strake EM-gull.Det ble et uvanlig dårlig resultat av Sverre Isachsen i belgiske Maasmechelen i dag. 40-åringen fra Hokksund ble nummer tre i C-finalen, og måtte se A-finalen, hvor Timur Timerzyanov gikk helt til topps, fra sidelinjen.

Helgen startet imidlertid bra for den regjerende Europamesteren. Han var raskest av samtlige i kvalifiseringen, men allerede i det første heatet gikk det galt.

– Jeg ble påkjørt av Ludvig Hunsbedt, og det er ikke første gang. Jeg ledet mitt heat, og var på vei ut av alternativsporet da jeg ble påkjørt. Dommerne mente imidlertid det var min feil, men det er jeg sterkt uenig i, sier Sverre Isachsen.

Teamet reparerte bilen til søndagens kjøring, og Sverre Isachsen tok også teten i sitt heat i andre omgang, men plutselig røk turboen.

– Dette er den tiende turboen jeg får problemer med i år, og vi må erkjenne at vi har et turboproblem. Hvorfor vet jeg ikke, da vi brukte den samme leverandøren i fjor.

Lyspunktet denne helgen kom imidlertid i den tredje omgangen, da Sverre Isachsen var raskest av alle, og også kjørte fortere enn noen andre denne helgen. Dette gjorde at han fikk femte startposisjon i C-finalen, til tross for to dårlige resultater i første og andre omgang.

– Jeg satset alt i C-finalen, og kom meg opp på tredjeplass. Men uten seier gikk jeg ikke videre, så nå ser jeg kun fremover mot kommende helgs EM-runde i Nederland. Jeg har falt ned til fjerdeplass i EM-sammendraget, men jeg er ikke så langt bak. Jeg går fortsatt for EM-gull, avslutter Sverre Isachsen.

Løpet kan sees på NRK1 i kveld klokken 23.35 og på Viasat Motor torsdag klokken 20.00.

Resultater Belgia:
1. Timur Timerzyanov (RUS)
2. Frode Holte (N)
3. Liam Doran (GB)

Sammenlagt:
1. Timur Timerzyanov (RUS) 74p
2. Liam Doran (GB) 71p
3. Frode Holte (N) 67p
4. Sverre Isachsen (N) 64p