Isachsen beste norske i Arvika

h_solberg_s_isachsen.jpgSverre Isachsen endte på tredjeplass i divisjon 1 i lørdagens løp i Rallycross Norden. Henning Solberg gjorde comeback med pole position og fjerdeplass til slutt i A-finalen.

Henning Solberg overrasket med sterk kjøring i sitt comeback i rallycross. Han vant tredje innledende omgang med sin Ford Fiesta, og sikret seg beste startspor. Men i finalen røk girkassa, og dermed måtte han bryte.
-Jeg er veldig godt fornøyd. At girkassa ryker er slikt som skjer, men bortsett fra det gikk dette veldig bra. Jeg er mye bedre til å kjøre rallycross nå enn jeg var for 15 år siden, sier Henning Solberg.

Henning ledet A-finalen fra start, men det ble omstart etter en runde ettersom Andreas Eriksson ble liggende på taket på Westom-banen i Arvika. Også i omstarten stakk Henning til tet fulgt av Sverre Isachsen, men da var det snart slutt for Fiesta-føreren. Da stakk Isachsen til tet med sin Ford Focus, men han ble dyttet av banen av Stig-Olov Walfridsson. Walfridsson ble utelukket, og dermed gikk Michael Jernberg frem og vant foran Per Eklund og Sverre Isachsen. Henning Solberg fikk fjerdeplass.

I Supernasjonal ble det også svesk seier. Mikael Thiman vant med sin Vovlo S40 foran Urban Bergström. På 3.plass fulgte Rune Engesvoll, fulgt av Herbjørn Haug.

Neste løp i serien er på Lånkebanen 20.juni.

Resultat
Divisjon 1

1.Michael Jernberg (S), Škoda Fabia Mk2/5J T16 4×4
2. Per Eklund (S), SAAB 9-3 SportSedan T16 4×4
3. Sverre Isachsen (N), Ford Focus ST T16 4×4
4. Henning Solberg (N), Ford Fiesta ST T16 4×4
5. Andréas Eriksson (S), Ford Fiesta Mk7 T16 4×4
6. Stig-Olov Walfridsson (S), Renault Clio Mk3 T16 4×4

Supernasjonal
1.Mikael Thiman (S), Volvo S40
2. Urban Bergström (S), Volvo S40
3. Rune Engesvoll (N), Volvo S40
4. Herbjørn Haug (N), Mercedes C290
5. Thomas Öhman (S), BMW M3
6. Martin Nilsson (S), Volvo S40

Komplette resultater HER