Isachsen blir fabrikksfører

s_isachsen_12_1.jpgSverre Isachsen har skrevet under en svært lukrativ avtale med Subarus fabrikksteam i Global Rallycross Championship, og håper nå på å bli tidenes første verdensmester i rallycross.

De tre siste års Europamester i rallycross forlater nå EM til fordel for det USA-baserte Global Rallycross Championship (GRC), og skal kjøre for fabrikksteamet Subaru PUMA Rallycross Team med en Subaru Impreza Supercar.

– Jeg er utrolig glad for denne muligheten med Subaru, og føler jeg endelig har fått betalt for all innsatsen jeg har lagt ned i rallycross de siste femten årene. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på en ny utfordring sammen med Subaru i GRC, sier Sverre Isachsen.

Med tre EM-titler på rad finnes det ingen rallycrossfører i verden med høyere markedsverdi enn Sverre Isachsen, og tilbudene fra USA har vært flere etter at det begynte å gå rykter om at 41-åringen fra Hokksund og KNA Eiker vurderte å droppe EM til fordel for det amerikanske mesterskapet. Nordmannen er en høyt aktet sjåfør, men er også attraktiv for bilfabrikkene på grunn av sin kunnskap om å utvikle vinnerbiler i rallycross.

– Jeg valgte Subaru fordi de har en langsiktig plan. Vi begynner i år med den bilen de selv har utviklet, men i 2013 og 2014 skal vi kjøre med en bil som jeg er med på å utvikle. Det blir veldig spennende.

Sverre Isachsen er ikke helt ukjent med Subaru, selv om han har kjørt en Ford Focus i EM. Han deltok nemlig i X Games i 2012 for nettopp Subaru Rally Team USA med en Impreza. Og opplevelsen i X Games er en av årsakene til at nå velger å gi seg i EM.

s_isachsen_12_2.jpg

– Med tre EM-titler føler jeg at jeg har noe mer å hente i EM for øyeblikket. Jeg ønsket meg en ny utfordring, og rallycross i USA er virkelig på vei oppover. Her er det TV-kanalen ESPN som står bak, og foruten X Games skal alle løpene i år gå i forbindelse med løp i NASCAR og IndyCar.

Enda viktigere er det at Global Rallycross Championship trolig blir et VM med løp på flere kontinenter i 2013, og da ønsker selvsagt Isachsen å bli tidenes første verdensmester i rallycross.

– Rallycrossentusiaster har drømt om et verdensmesterskap i mange år, og nå kan det bli en realitet. I mine øyne finnes det ikke en mer publikumsvennlig motorsport, så jeg har stor tro på at rallycross også kan erobre verden. Og den muligheten lar jeg selvsagt ikke gå fra meg.

Men Subaru kontrakten i lomma kan Sverre Isachsen stolt fastslå at han nå er tidenes første lønnede fabrikksfører i rallycross. Rallycross i Europa har tradisjonelt slitt med å få engasjert bilfabrikkene, men dette er helt annerledes i USA.

– I GRC er det fabrikkene som står bak, og de har noen lønnede førere på lista. Men dette er førere som gjør langt mer enn bare å kjøre rallycross, som ekstremsportlegenden Travis Pastrana og Youtube-kongen Ken Block. Sånn sett blir jeg den første fabrikksføreren som kun har rallycross som yrke, men det blir nok flere etter hvert nå som både Dodge, Ford, Hyundai og GM satser stort, sier Isachsen som ikke vil avsløre hvor mye lønnen blir i Subaru.

Noen av konkurrentene til Sverre Isachsen i årets sesong blir teamkamerat og tidligere BMX-kjører Dave Mirra, teamkamerat og tidligere skater Bucky Lasek og de nevnte superstjernene Travis Pastrana og Ken Block. Andre som skal bryne seg mot Isachsen er tidligere verdensmester i rally Marcus Grönholm og dyktige rallycrossførere som Rhys Millen, Tanner Foust, Liam Doran og Toomas Heikkinen. Sesongen starter på Charlotte Motor Speedway den 26. mai, og løpet direktesendes på ESPN rett før løpet fra NASCAR Nationwide Series. Alle løpene går på provisoriske rallycrossbaner inne i amerikanske ovalbaner, eller i Los Angeles’ gater i forbindelse med X Games.

Se video av Subaru PUMA Rallycross Team her:
http://www.youtube.com/watch?v=YxrXOUCd2Zc&feature=youtu.be