Isachsen går for seier!

S_Isachsen_13_mai
Til helgen starter sesongen for Norges rallycrossføreren Sverre Isachsen. Første løp er X Games i spanske Barcelona som sendes direkte på NRK1.

 

Det har vært en lang vinter for Sverre Isachsen, men til helgen starter endelig sesongen for 42-åringen fra Hokksund. Den tidligere triple Europamesteren er klar for sin andre sesong som Norges eneste lønnede fabrikksfører i rallycross, og skal også i år kjøre for Subaru PUMA Rallycross Team.

 

– Det er utrolig godt å være i gang igjen, og jeg gleder meg stort til helgens løp. Jeg har en treårskontrakt med Subaru, og fjoråret var et rent læreår. I år håper jeg å vinne noen løp, før vi skal kjempe om sammenlagtittelen til neste år, sier Sverre Isachsen.

 

Ny bil kommer senere i sesongen

Isachsen har fortsatt BMX-legenden Dave Mirra og skateren Bucky Lasek som teamkamerater, og alle tre stiller med oppgraderte biler i Barcelona.

 

– Vi har oppgradert fjorårsbilene ganske mye, og jeg hadde en veldig god test utenfor Boston i USA for et par uker siden. Bilen er vesentlig bedre enn i fjor, og i tillegg er vi i ferd med å bygge en helt ny bil, men denne er ikke ferdig ennå. Den skal jeg kjøre senere i sesongen, forklarer KNA Eiker-føreren.

 

Møter Carlos Sainz direkte på NRK1!

Rallycrossløpene i X Games er en del av mesterskapet Global Rallycross Championship (GRC), som arrangerer sine fleste løp i USA. Men nå som X Games har kommet til Europa, skal Isachsen kjøre i Barcelona og München også. Nivået er høyere enn noen gang, hvor spesielt Ford satser stort.

 

– Ford har trukket seg fra Rally-VM for å satse på GRC, og de stiller med en rekke sterke førere til start. Blant annet den tidligere Formel 1-føreren Scott Speed, TV-stjernen Tanner Foust og Youtube-kongen Ken Block. I Barcelona vil også tidligere verdensmester i rally Carlos Sainz stille til start med en Volkswagen Polo, mens også ekstremsportlegenden Travis Pastrana i Dodge og Dakar-kongen Nani Roma i Mini kan bli farlige. For min egen del håper jeg på en finaleplass til helgen, før jeg satser på førsteplasser senere i sesongen.

 

Løpet i Barcelona arrangeres på en bane inne på Olympiastadion, og finalen går søndag klokken 16.00. NRK1 sender løpet direkte, og i tillegg følges X Games av anslagsvis 250 millioner TV-seere over hele verden, og regnes som ekstremsportens svar på de Olympiske Leker.

 

Dukker opp i EM?

I tillegg til løpene i GRC håper Sverre Isachsen å kunne stille til start i EM-runden i Norge eller Sverige.

 

– Jeg skal snart begynne testingen av den nye bilen, og et alternativ er å ta den norske eller svenske EM-runden som en slags test med denne bilen. Ingen ting er klart, men det hadde vært morsomt å kjøre et løp mot Petter Solberg og mine gamle rivaler. I årets første EM-runde på Lydden Hill så jeg at ingen var i nærheten av mine gamle rundetider.

 

Uansett er det GRC som er hovedfokuset til Sverre Isachsen denne sesongen, og som tidligere er det den amerikanske TV-kanalen ESPN som står bak mesterskapet – og alle løpene går direkte på amerikansk TV. Flere nye løp er på årets kalender, blant annet Bristol Motor Speedway, som er verdens største idrettsstadion som har tribuner rundt det hele, med plass til 165 000 tilskuere rundt den 800 meter lange banen.