Isachsen går for seier i X Games

S_Isachsen_13_aug
Sverre Isachsen har hatt forsiktige ambisjoner i sine rallycrossløp i USA, men foran helgens NRK-sendte X Games i Los Angeles er han mer optimist enn noen gang.

 

Søndag fra klokken 23.00 norsk tid er det klart for årets høydepunkt for Sverre Isachsen og hans Subaru PUMA Rallycross Team. Da er det nemlig klart for rallycross i årets X Games Los Angeles, og løpet kan du se direkte på NRK3 og på ESPN. 42-åringen fra Hokksund er allerede på plass i Los Angeles, og hadde onsdag en vellykket test på California Speedway.

 

– Testen gikk veldig bra, og jeg er mer optimist enn noen gang. Om min bil er like rask som konkurrentenes biler vet jeg ikke, men jeg vet at min bil er veldig bra nå, og vi viste i det forrige løpet at jeg kan kjempe helt i toppen. Jeg har faktisk en veldig god følelse foran søndagens løp og jeg tror faktisk jeg kan vinne, sier Sverre Isachsen.

 

X Games, som arrangeres for siste gang i Los Angeles, er årets viktigste løp i Global Rallycross Championship. Sverre og hans to teamkamerater Dave Mirra og Bucky Lasek skal kjøre på en spesialbygget bane på Irwindale Speedway.

 

– Jeg har sett et kart over banen, og jeg tror den passer både meg og bilen bra. Det er en ganske langsom bane, og det er en fordel, sier KNA Eiker-føreren.

 

Selv om Isachsen er optimist, er det igjen Ford-førerne som har favorittstempelet. Superstjerner som Ken Block, Tanner Foust, Brian Deegan og Scott Speed håper alle å vinne på hjemmebane, men det er faktisk finnen Toomas Heikkinen som leder mesterskapet så langt. Alle disse kjører Ford Fiesta, men også Travis Pastrana i Dodge Dart, Liam Doran i Mini, Timur Timerzyanov i Volkswagen Polo og Rhys Millen i Hyundai Veloster kan bli farlige.

 

X Games er et enormt sirkus, og blir kalt ekstremsportens svar på de Olympiske Leker. Millioner av TV-seere over hele verden følger arrangementet, og det er ventet titusener av tilskuere til Irwindale, hvor det også skal konkurreres i skateboard og BMX.