Isachsen gleder seg til USA-debuten

s_isachsen_usa_12.jpgFørstkommende lørdag er Sverre Isachsen klar for sin proffdebut for Subaru i Global Rallycross Championship. Løpet går på Charlotte Motor Speedway i North Carolina og sendes direkte på ESPN.

Sverre Isachsen fra Hokksund har vunnet EM i rallycross de tre siste årene, men er nå klar for sitt livs utfordring i USA. Som fabrikksfører for Subaru skal han kjøre mot superstjerner som Ken Block, Travis Pastrana og Marcus Grönholm i Global Rallycross Championship.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, men det er vanskelig å si noe om forventninger. Jeg har testet min Subaru en gang, og skal ha en liten test til før helgen. Om vi er konkurransedyktige så tidlig i sesongen er vanskelig å si, forteller en spent Sverre Isachsen.

41-åringen har som alltid høye ambisjoner, men innrømmer at det kan ta litt tid før han kan kjempe om gullet i GRC.

– Bilen er ny for meg, og trenger kanskje litt utvikling. Dessuten er banen ganske annerledes enn det vi er vant med i Europa. Den går kun på asfalt med noen svære hopp og en vanngrav. Jeg tror de skal vanne noen av svingene, så det blir litt sladding, men det er ingen grus som jeg er vant til.

Den provisoriske banen bygges på langsiden på den store NASCAR-ovalen Charlotte Motor Speedway, og løpet vil gå like etter lørdagens løp i NASCAR Nationwide Series. ESPN sender løpet direkte på TV i USA, og det er ventet titusener av tilskuere på tribunen.

-Det skal bli veldig spennende å se hva publikum synes om rallycross. Vi må selvsagt ha respekt for at NASCAR og ovalbaneracing har lange tradisjoner og er gedigent i USA, men jeg tror også mange vil synes rallycross er spektakulært med sine korte heat, fighting, sladding og hopp.

Global Rallycross Championship håper å få VM-status senere, men allerede i år holder mesterskapet et høyere nivå enn EM i rallycross. Et imponerende startfelt er klare for det prestisjefylte mesterskapet: Subaru stiller med tre biler med de siste tre års Europamester Sverre Isachsen, den tidligere BMX-legenden Dave Mirra og skateren Bucky Lasek. I Ford finner vi førere som tidligere verdensmester i rally, Marcus Grönholm, Youtube-kongen Ken Block og Isachsens erkerival fra i fjor, Tanner Foust. Ekstremsportlegenden Travis Pastrana er fabrikksfører for Dodge, mens Hyundai stiller med gode førere som Rhys Millen og Stephan Verdier. Til start stiller også Liam Doran i en Citroën DS3, som også regnes som en av verdens beste i rallycross.

– Fremtiden til rallycross ligger i USA, det er det ingen tvil om. Og jeg skal være med å prege også dette mesterskapet, og på sikt går vi selvsagt for seier, selv om jeg er litt usikker på hvor vi står i forhold til konkurrentene til helgen, avslutter Sverre Isachsen.

Helgens løp starter lørdag klokken 18.45 lokal tid i Charlotte lørdag kveld.