Isachsen irritert på Block

S_Isachsen_13_juni
Sverre Isachsen var 150 meter fra en sterk fjerdeplass i dagens rallycrossløp under X Games i München, da han ble torpedert av Youtube-kongen Ken Block.

 

– Ken Block bør holde seg til Youtube. Han bare klinte til meg i den nest siste svingen. En regelrett torpedering, og dermed røk en strålende fjerdeplass, sa en sint Sverre Isachsen rett etter finalen i München.

 

Ken Block har blitt verdenskjent for sine stuntvideoer, som er noen av de mest sette på nettstedet Youtube med flere hundre millioner visninger til sammen. Amerikaneren deltar også i Global Rallycross Championship med en Ford Fiesta, hvor han konkurrerer mot Sverre Isachsen som kjører for Subaru PUMA Rallycross Team.

 

To av rundene i årets Global Rallycross Championship ble kjørt i forbindelse med X Games i München denne helgen. Sverre Isachsen viste et godt tempo umiddelbart, og var raskest i en av de første treningspassene lørdag. Men da starten gikk i det innledende heatet fikk han motorproblemer, og senere raste hele motoren, slik at det ikke ble noen finale på Hokksund-mannen lørdag.

 

Søndag startet også bra, hvor 42-åringen fra Hokksund var femte raskest i kvalifiseringen. I det innledende heatet kom han ut bak tidligere DTM-vinner Mattias Ekström i Volkswagen Polo og teamkamerat i Subaru, Bucky Lasek. Isachsen kom seg imidlertid forbi Lasek etter en glimrende forbikjøring, og med andreplass var han klar for finale.

 

I finalen fikk Sverre Isachsen en god start, noe TV-seere kunne få med seg direkte både på NRK og ESPN, men han ble påkjørt i den første svingen så kraftig at han gikk opp på to hjul, og holdt på å velte. Bilen kom seg heldigvis ned på hjulene igjen, og Sverre kunne ta opp jakten på førerne foran.

 

– Bilen var ikke lett å kjøre etter smellen i starten, men jeg bet tenna i rattet og kjørte det remmer og tøy kunne holde. Jeg lå an til å bli nummer fire, noe som må sies å være veldig bra med den bilen vi har nå, men to svinger før mål kom altså Ken Block og kjørte rett på meg. Bilen stoppet, og jeg ble til slutt nummer ni. Utrolig bittert, sier Sverre Isachsen.

 

Det var finske Toomas Heikkinen i Ford Fiesta som vant søndagens løp foran Liam Doran i Mini og Tanner Foust i Ford.

 

– Det positive er at vi fikk vist et godt tempo i helgen. Det lover godt for resten av sesongen, og snart kommer vi også til start med en helt ny bil.

 

Sverre Isachsen håpet lenge å delta i den svenske EM-runden på Höljes kommende helg, men den nye bilen blir ikke klar i tide. Bilen han kjørte i München sendes nå rett til USA og det neste løpet på New Hampshire Motor Speedway utenfor Boston den 11. juli.