Isachsen kjører i Arvika

s_isachen_fra_10.jpgRegjerende Europamester i rallycross, Sverre Isachsen, kjører denne helgen årets første runde i mesterskapet «Rallycross Norden» i svenske Arvika.

-Selv om Europamesterskapet er viktigst er det også viktig å vise seg frem på hjemmebane. Rallycross Norden består av to løp i Sverige og høyst sannsynlig blir det siste løpet i mesterskapet på Lyngåsbanen ved Drammen i høst, og da er det svært viktig å kjøre der. Spesielt siden det ikke er noen norsk EM-runde i år, sier Sverre Isachsen.

39-åringen fra Hokksund har kommet på andreplass i begge de to første EM-rundene i år, og er av av toppfavorittene i Rallycross Norden også. Men det blir ingen lett match da store deler av både den norske og svenske eliten er ventet til start i Arvika.

-Spesielt Michael Jernberg blir tøff å slå, men jeg håper selvfølgelig på det. Men for å være helt ærlig kommer jeg til å ta helgens løp mest som en test. Jeg er ikke helt fornøyd med hvordan bilen akselerer, og må prøve å finne ut av det problemet før den neste EM-runden i Storbritannia. Derfor er planen at resultatet skal komme i andre rekke i helgen, men du vet hvordan det er. Så fort man får på seg hjelmen så kjører man jo for å vinne.

Sverre Isachsen kjører en Ford Focus i divisjon 1, og selv om bilen har både firehjulstrekk og mer enn 500 hestekrefter, er det altså et problem med akselerasjonen.

-Bilen går ikke like fort fra 0-120 km/t som i fjor. Jeg merket det i de to første EM-rundene, men tenkte at det kanskje var jeg som var litt rusten etter vinteren. Men nå har vi sett på dataen, og ser at bilen ikke går like fort, så vi må finne ut av dette hvis vi skal ha noen sjanse på Michael Jernberg og de andre.

Årets første runde i Rallycross Norden går på Westom Banan i Arvika, og all kjøring foregår på lørdag. De innledende omgangene starter klokken 11.00