Isachsen kjempet om X Games-gull

s_isachsen_xgames12.jpg
Rallycrossføreren Sverre Isachsen kjørte strålende i søndagens rallycrosskonkurranse i X Games. Et krasj i starten ødela imidlertid for nordmannen, og gullet gikk til rallykjøreren Sébastien Loeb i hans førte rallycrossløp noensinne.Sverre Isachsen forsvarte de norske fargene i ekstremsportens svar på Olympiske leker, X Games i Los Angeles, denne helgen. Rallycrossføreren kjørte strålende, og var en av favorittene før finalen.

– Jeg vant mitt innledende heat, og startet som nummer fire finalen. Så bra har det ikke gått tidligere i år, og det viser at vi er på rett vei. Da finalen startet var jeg helt i front, men ble påkjørt bakfra så styrestaget gikk i stykker. Dermed ble det ikke noe mer kjøring, men jeg er veldig tilfreds med det tempoet vi har vist, sier Sverre Isachsen.

41 år gamle Isachsen fra Hokksund og KNA Eiker kjører i år Global Rallycross Championship for Subaru PUMA Rallycross Team, og løpet i X Games var den tredje runden denne sesongen. Helgen skulle bli av det dramatiske slaget med flere stygge ulykker. Først krasjet finske Toomas Heikkinen stygt da han ikke kjørte fort nok over det store hoppet. Hoppet ble deretter bygget opp, men dagen etter var det den tidligere verdensmesteren i rally, Marcus Grönholm, som var involvert i en stygg ulykke. Både Heikkinen og Grönholm ble fraktet til sykehuset.

– Dette har vært en spesiell helg med to stygge ulykker, men jeg var fokusert på mine arbeidsoppgaver under finalen. Dessverre ble det en liten ulykke på meg også, men alt i alt er jeg fornøyd med helgen.

At Sébastien Loeb skulle vinne sitt aller første rallycrossløp vekker selvsagt oppmerksomhet, men franskmannen, som har vunnet åtte VM-gull i rally på rad kan kjøre bil. Han stilte også godt forberedt til X Games med en Citroën DS3 som var spesielt utviklet for han. Nummer to i finalen ble Youtube-kongen Ken Block i Ford, mens en annen Ford-fører, den tidligere motocross-kjøreren Brian Deegan, ble nummer tre.

Neste løp for Sverre Isachsen er allerede om to uker på New Hampshire Motor Speedway nord for Boston. Da skal igjen deltakerne i Global Rallycross Championship kjøre forløp til NASCAR på en provisorisk bane inne på ovalen.

– Utviklingen går i rett vei, og en pallplassering er ikke langt unna. Nå blir det først en ukes ferie i California før ferden går videre til Boston.