Isachsen kjører dobbeltløp

S_Isachsen_15_juni2
Lørdag og søndag er Sverre Isachsen klar for årets andre og tredje runde i Global Rallycross Championship. Begge løpene kjøres på velkjente Daytona International Speedway i Florida.

 

Sverre Isachsen fra Hokksund flyr i disse dager skytteltrafikk mellom Norge og USA. For tre uker siden kjørte han årets første løp i Red Bull Global Rallycross i Fort Lauderdale, før ferden gikk rett til Austin for å delta i X Games. Ingen av løpene gikk etter planen for Subaru-føreren, som trøster seg med at årets X Games ikke teller i årets Global Rallycross Championship. Nå har han tilbrakt noen dager med familien i Norge, og håper på et godt løp til helgen.

 

– Starten på årets sesong har vært under forventning, så jeg håper vi kan slå tilbake på Daytona i helgen. Vi har gjort noen oppgraderinger på bilen, og skal også teste på Florida International Rally and Motorsport Park før løpet, sier Sverre Isachsen.

 

44-åringen kjørte på Daytona også i fjor, og ble da nummer fem. Rallycrossførerne kjører på en bane som er bygget inne i den store ovalen, og som bruker deler av asfalten fra det årlige 24-timersløpet på banen, samt egne gruspartier.

 

– Vi har en helt ny Subaru Impreza denne sesongen, og det er vanlig med litt barnesykdommer. Men bilen og teamet er bra, så vi venter bare på at det skal løsne. Kanskje det skjer til helgen?

 

Det er Ken Block som leder mesterskapet etter årets første løp, foran Scott Speed og Nelson Piquet Jr. Ford-fører og Youtube-konge Ken Block har ladet opp til helgens løp med å være med på Top Gear Live i Johannesburg sammen med Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond, mens den tidligere Formel 1-føreren Scott Speed kommer til Daytona full av selvtillitt etter å ha vunnet X Games med sin Volkswagen Beetle. Nelson Piquet, som i likhet med Speed har erfaring fra både Formel 1 og NASCAR, deltok ikke i X Games, men vant i stedet Formel E-løpet med sin elektriske formelbil i Moskva. Og sist helg kjørte han Indy Lights i Toronto for å få enda mer kjøretrening.

 

Helgens løp sendes direkte på den amerikanske TV-kanalen NBC med den tidligere racerføreren fra Norge, Anders Krohn, som ekspertkommentator.