Isachsen klar for Daytona

S_ISachsen_14_augu
Sverre Isachsen skal på lørdag kjøre årets sjette runde i Red Bull Global Rallycross på den legendariske Daytona International Speedway i Florida.

 

Etter andreplassen i den forrige runden i Charlotte, og den gode innsatsen i den canadiske VM-runden, er Sverre Isachsen optimist foran helgens løp i Daytona.

 

– Ja, vi er i siget om dagen. Vi jobber hele tiden med å gjøre bilen bedre, og føler nå at vi virkelig har etablert oss i toppen. Det skal bli spennende til helgen, sier 43-åringen fra Hokksund.

 

Daytona Beach i Florida var en viktig by i bilsportens begynnelse, og det var her nordmannen Sig Haugdahl og amerikaneren Bill France arrangerte de første løpene på stranda på 30-tallet. France brukte denne erfaringen til å bygge Daytona International Speedway og starte NASCAR like etter den andre verdenskrig. Daytona International Speedway har slagordet ”The World Center of Racing”, og er en av de mest legendariske racerbanene i verden. Den er mest kjent for det årlige NASCAR-løpet Daytona 500, som samler rundt 200 000 tilskuere. Sverre Isachsen og de andre rallycrossførerne skal naturlig nok ikke kjøre den store ovalbanen, men på en provisorisk rallycrossbane som bruker deler av indre bane, som også brukes i det årlige 24-timersløpet på Daytona.

 

– Helgens bane er nesten 1,6 kilometer lang og blir den lengste banen vi har kjørt på i USA. Jeg tror den vil passe min Subaru Impreza bra.

 

Det er den tidligere Formel 1-føreren Nelson Piquet Jr. som leder årets mesterskap etter halvkjørt sesong. Brasilianeren har hatt en travel sommer, hvor han foruten løpene i Red Bull Global Rallycross også har kjørt løp i Blancpain Endurance GT Series på Zandvoort, NASCAR Sprint Cup på Watkins Glen og testet den nye elektriske formelbilen Formula E på Donnington Park. På en andreplass i mesterskapet finner vi en annen tidligere Formel 1-fører, nemlig amerikaneren Scott Speed, mens mer ukjente Steve Arpin ligger på tredjeplass. Sverre Isachsen ligger på en åttendeplass sammenlagt.

 

Helgens løp går direkte på TV-kanalen NBC i USA, og kan også følges på www.redbullglobalrallycross.com