Isachsen klar for finale i Las Vegas


Sverre Isachsen er klar for årets finale i Global Rallycross Championship som arrangeres i forbindelse med den store bilmessen SEMA Show i Las Vegas førstkommende tirsdag.

Også det forrige løpet i GRC gikk i Las Vegas, men det var på Las Vegas Motor Speedway utenfor byen. Finaleløpet skal kjøres på en helt nybygget bane utenfor Las Vegas Convention Center, i gangavstand fra ”The Strip” og alle de store hotellene.

– Banen vil minne litt om den vi kjørte i X Games tidligere i sommer, og det passer meg bra med mye grus og en rytme som jeg er mer vant til fra Europa, sier 41-åringen fra Hokksund og KNA Eiker.

Subaru-føreren kjørte inn til en sterk tredjeplass i det forrige løpet, og håper å avslutte sesongen med stil.

– Bilen har aldri vært så bra som sist, og det gjør at jeg er optimist før helgen. Sesongen totalt sett har vært vanskelig, men nå har vi en bil vi kan kjempe om pallplasser med. Mye av fokuset mitt er riktignok på neste sesong allerede, hvor vi får en vinnerbil.

Sverre Isachsen er fabrikksfører for Subaru PUMA Rallycross Team sammen med Dave Mirra og Bucky Lasek. Det er imidlertid Ford-førerne Tanner Foust og Brian Deegan som kjemper om gullet i årets mesterskap. En kjent fører som ikke skal kjøre i helgen er Travis Pastrana, ettersom løpet kolliderer med hans Nitro Circus show. Men gledelig er det at årets Europamester, Timur Timerzyanov, skal gjøre sin debut i GRC.

– Timur skal kjøre bilen som Marcus Grönholm har kjørt tidligere i år, og han kan bli farlig. Jeg tviler på om han klarer å vinne i sitt første løp, slik Sébastien Loeb gjorde i X Games, men bilen Timur skal kjøre er rask, så det blir spennende.

Det er ikke bare Sverre Isachsen som skal i aksjon av nordmenn denne gangen. Også Andreas Bakkerud er på plass, og han skal teste for Ford dagen etter løpet.

Finaleløpet i GRC går over to dager med innledende heat mandag, og finalene tirsdag.