Isachsen klar for Ungarn

s_isachen_gb_10.jpgEtter den overlegne seieren på Lydden Hill på mandag er Sverre Isachsen optimist foran søndagens EM-runde i rallycross i Ungarn. De gode resultatene har også gjort at det er mye annet spennende på gang for 39-åringen fra Hokksund.

-Det skjer veldig mye om dagen, jeg må innrømme det. Telefonen har knapt stått stille etter seieren på Lydden Hill, og forhåpentligvis vil de gode resultatene føre til at jeg får kjøre i USA til høsten, sier Sverre Isachsen.

Rallycross har alltid vært en europeisk bilsportsgren, men i høst skal den introduseres i USA og Sverre Isachsen ønsker å delta.

-Jeg har hatt samtaler med den amerikanske promotoren, og målet er å kjøre to løp i New Jersey i høst, men jeg har ikke budsjettet til det enda. Vi har også noe spennende på gang i forhold til X-Games i juli, men det er heller ikke bekreftet.

X-Games er ekstremsportens svar på Olympiske Leker, og er et gigantisk arrangement som hvert år arrangeres i Los Angeles. Millioner av TV-seere verden over følger X-Games, og de siste årene har rally vært en populær gren i mesterskapet. Nå er imidlertid planen at man bytter ut rally mot et rallycross-liknende løp i X-Games, og da vil selvsagt den regjerende Europamesteren delta.

-Vi får se om vi får det til. Det hadde jo vært moro å kjøre mot stjerner som Travis Pastrana, Ken Block og de andre. Tidligere X-Games-vinner Tanner Foust har jeg jo allerede slått i de EM-rundene han har kjørt i år, så jeg tror jeg bør kunne hevde meg. Men som sagt er det ingen ting som er klart enda.

Nå har Sverre Isachsen fullt fokus på denne helgens EM-runde i Ungarn. Løpet går på den raske banen Nyiradi, hvor den norske Ford-føreren har banerekorden.

-Banen i Ungarn er veldig rask og den passer meg bra. Man bør være litt smågal for å kjøre fort der, og det er jo jeg. Dessuten fungerer bilen veldig bra nå. Vi har byttet frontdiffene, funnet et bra oppsett og fått bort alle problemene med motoren. Så jeg går for en ny seier til helgen.

Etter seieren i Storbritannia er det nå Sverre Isachsen som leder EM, seks poeng foran svenske Michael Jernberg.

Norske deltagere i divisjon 1 er:
Sverre Isachsen, Ford Focus
Ludvig Hunsbedt, Ford Focus
Guttorm Lindefjell, Skoda Fabia
Kjel Arne Smerud, Ford Fiesta
Morten Bermingrud, Citroën C4
Mats Lysen, Ford Fiesta
Frank Valle, Ford FocusNorske deltagere i divisjon 1A er:
Andreas Bakkerud, Peugeot 206

Norske deltagere i divisjon 2 er:
Knut Ove Børseth, Ford Fiesta
Per Magne Røyrås, Peugeot 206
Ole Kristian Nøttveit, Mazda RX-8
Lars Øivind Enerberg, Ford Fiesta

NRK1 sender et 30 min langt innslag fra EM-runden søndag kveld kl. 00.05.
Viasat Motor sender et 50 minutter langt sammendrag fra EM-runden søndag kl. 23.30.