Isachsen klar for X-Games i München

S_Isachsen_13_mai
Denne helgen skal Sverre Isachsen kjøre to rallycrossløp under X Games i tyske München. Subaru-føreren håper å ende på pallen.

 

Sverre Isachsen, som ble Europamester i rallycross i 2009, 2010 og 2011, er nå fabrikksfører for Subaru i Global Rallycross Championship (GRC). GRC arrangerer sine løp i USA, samt sammen med X Games som i år også arrangeres i Europa. Under X Games i Barcelona i mai ble rallycrossløpet avlyst på grunn av kraftig regnvær, og derfor skal det kjøres to separate rallycrossløp i München denne helgen.

 

– Banen i Barcelona var ikke bygget for kraftig regnvær, men det skal ikke bli noe problem denne helgen. I motsetning til i Barcelona er ikke banen inne på stadion, hvor de andre idrettsgrenene i X Games arrangeres, men på parkeringsplassen utenfor. Der er det bygget en bane med både asfalt, grus og hopp, forteller en entusiastisk Sverre Isachsen.

 

Som alltid i X Games blir konkurransen tøff for 42-åringen fra Norge. Subaru PUMA Rallycross Team stiller med tre biler for Isachsen, BMX-legenden Dave Mirra og skateren Bucky Lasek, mens Ford stiller mannesterke med Tanner Foust, som har vunnet to EM-runder denne sesongen, Youtube-sensasjonen Ken Block, den tidligere F1-føreren Scott Speed, tidligere FMX-atlet Brian Deegan, tidligere WRC-fører Patrik Sandell og rallycrossførerne Toomas Heikinen og Steve Arpin.

 

Spennende blir det også å se regjerende Europamester Timur Timerzyanov i en Dodge Dart, som vanligvis kjøres av Travis Pastrana, men Pastrana er opptatt med et NASCAR-løp i helgen.

 

Volkswagen stiller også med to biler for svenskene Anton Marklund og Mattias Ekström. Ekström omtales som en av verdens beste bilsportsutøvere etter å ha vunnet DTM to ganger, Race of Champions tre ganger, samt at han også har imponert i rally og NASCAR. For Mini stiller Liam Doran, som vanligvis kjører en Citroën i Europamesterskapet.

 

– Jeg kjører fortsatt med fjorårsbilen, da den nye bilen ikke er klar ennå. Det gjør vel at jeg ikke tør å håpe på en seier, men en pallplassering er definitivt målet i et av de to løpene i helgen. Vi kjører et løp på lørdag og et helt nytt løp på søndag, forteller Isachsen.

 

– Det burde vært rallycross i Ekstremsportveko!

NRK sender helgens andre løp direkte på NRK2 søndag fra klokken 17.00, og det blir mye ekstremsport på statskanalen denne dagen, ettersom Ekstremsportveko i Voss også pågår. Og akkurat når det gjelder Ekstremsportveko har Sverre Isachsen et ønske.

 

– Jeg synes Ekstremsportveko på Voss også bør ta med et rallycrossløp. I X Games, som er verdens største ekstremsportkonkurranse, er det nå motocross og rallycross som er de mest populære grenene. Med tanke på den enorme rallycrossinteressen i Norge tror jeg det hadde vært smart av arrangørene av Ekstremsportveko å ta med rallycross også, sier Isachsen.

 

Sverre Isachsen fra Hokksund går en hektisk periode i møte. Etter X Games i München fortsetter GRC med løp i Loudon, New Hampshire og Bristol, Tennesse i juli, før det er klart for X Games i Los Angeles i begynnelsen av august. Isachsen har også hatt et håp om å delta i den svenske EM-runden på Höljes den 7. juli, men er usikker på om han får det til.

 

– Det må i så fall bli med den nye bilen, ettersom den bilen jeg kjører i München sendes rett til USA over helgen. Men jeg er usikker på om den nye bilen blir klar.