Isachsen og superstjernene på Barbados

S_Isachsen_13_nov
Sverre Isachsen er på plass i ferieparadiset Barbados hvor årets første runde av Red Bull Global Rallycross Series går av stabelen på søndag. Løpet arrangeres sammen med Top Gear Festival Barbados med TV-kjendisene Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May.

Endelig skal sesongen starte for Norges eneste helprofesjonelle rallycrossfører Sverre Isachsen. 43-åringen fra Hokksund er klar for sin tredje sesong som fabrikksfører for Subaru i det USA-baserte mesterskapet Red Bull Global Rallycross Series, og det første løpet går på den karibiske øya Barbados nå til helgen. Dit kommer også superstjernene Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May, ettersom rallycrossløpet er en del av Top Gear Festivalen på øya. På plass er også Formel 1-føreren Lewis Hamilton og den tidligere teamsjefen Eddie Jordan.

Kjendistungt er det også i startfeltet til Global Rallycross med førere som Youtube-legenden Ken Block, programlederen av Top Gear USA Tanner Foust, de tidligere F1-førerne Nelson Piquet Jr. og Scott Speed og ekstremsportslegendene Brian Deegan og Bucky Lasek.

– Jeg har aldri deltatt i et løp med så mye oppmerksomhet og sirkus før. Men jeg lar meg ikke påvirke av det. Jeg er her for å vinne, og er kun konsentrert om kjøringen, sier Sverre Isachsen som har vært på Barbados i noen dager for å være best mulig forberedt til løpet.

Sverre Isachsen er en av Norgeshistoriens mest meritterte rallycrossførere med tre EM-titler på rad fra 2009 til 2011. I 2012 kjørte han sitt første år som profesjonell i USA, og tok det hele som et læreår. I fjor var han på pallen i flere løp, blant annet i X Games, og i år går han for seier.

– Jeg har en ny Subaru WRX STI som jeg har stor tro på, og målet i år er definitivt å vinne noen løp. Så får vi se hvordan jeg ligger an sammenlagt mot slutten av sesongen.

Helgens løp går på banen Bushy Park Circuit med finaler på søndag. Løpet sendes på den amerikanske TV-kanalen NBC, og man kan også følge med på global-rallycross.com.