Isachsen og Top Gear

S_Isachsen_14_febr
Rallycrossfører Sverre Isachsen skal opptre sammen med den verdenskjente trioen Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond fra Top Gear i forbindelse med årets første løp i Global Rallycross Series.

Sverre Isachsen går en spennende sesong i møte. Nylig forlenget han samarbeidet med Subaru, og nå er også årets kalender i Global Rallycross Series klar. Det første løpet blir arrangert på den karibiske øya Barbados, og dit kommer også verdensstjernene fra BBC-programmet Top Gear.

Hva skjer egentlig på Barbados, Sverre?

– Top Gear og Global Rallycross samarbeider om å lage en festival på Barbados, og vi skal derfor kjøre årets første løp på en nybygd bane på øya. Kanskje ”The Stig” vil blir en av mine konkurrenter, ler Sverre Isachsen.

Hvor skal de andre løpene i årets Red Bull Global Rallycross Series kjøres?

– Årets andre løp arrangeres i forbindelse med X Games på den nye Formel 1-banen Circuit of the Americas utenfor Austin i Texas. Videre følger løp i Washington DC, New York, Charlotte, Detroit, Daytona, Los Angeles, Seattle og Las Vegas.

Hvem blir din teamkamerat i årets sesong?

– Også i år får jeg skate-legenden Bucky Lasek som teamkamerat, mens også Travis Pastrana skal kjøre for Subaru i X Games.

Hvordan er det egentlig å være fabrikksfører for Subaru i USA?

– Det er jo naturlig nok en drøm som har gått i oppfyllelse. Som så mange andre jobbet jeg døgnet rundt for å skaffe de nødvendige budsjettene da jeg kjørte i Europa, og det var selvsagt slitsomt. Etter mine tre strake EM-titler fikk jeg tilbud om å bli profesjonell, og det var som å få lønn for alt strevet gjennom mange år. Og nå er jeg klar for min tredje sesong i USA.

Har du noen tips til andre rallycrossførere, som for eksempel Petter Solberg eller Andreas Bakkerud, om hvordan de skal klare å komme like langt som deg med å bli en lønnet fabrikksfører?

– Nøkkelen er å få sjansen for en bilfabrikk som kun er opptatt av å ansette de beste sjåførene, og som ikke er interessert i at sjåførene skal bidra med deler av budsjettet.

Du skal nå i gang med din tredje sesong i USA. Hvilke forventninger har du til sesongen?

– Jeg tror på fortsatt progresjon. Det første året var et rent læreår, mens vi tok flere pallplasseringer i fjor. Nå kommer vi med en ny bil, og jeg tror vi skal kunne kjempe om å vinne.

Hvem blir de tøffeste konkurrentene?

– Global Rallycross er et veldig sterkt mesterskap, og det er mange som kommer til å kjempe i toppen. Ford har alltid vært gode, og stiller med Patrik Sandell og Joni Wiman. Nytt av året er at Volkswagen kommer til start med førerne Tanner Foust og Scott Speed. De har det velkjente teamet Andretti Autosport i ryggen, og kommer etter hvert med en Volkswagen Beetle, som sikkert blir rask. Ken Block i Ford skal vi heller ikke glemme, og jeg hører også rykter om andre sterke førere, så det blir en morsom sesong.

Nytt av året er pengepremier på 500 000 dollar. Hva betyr det for deg?

– Pengepremier er jo noe vi ikke har vært bortskjemte med i Europa, men som er vanlig i amerikansk motorsport. Pengepremier er med på å øke prestisjen, så det er bare positivt.