Isachsen også til USA

isachsen_3-3.jpgÅrets Europamester i rallycross, Sverre Isachsen, kjører den siste runden i det amerikanske rallycrossmesterskapet 7. november.-Rallycross er på vei opp i USA, og det er viktig å være til stede nå i sportens begynnelse. Derfor sender jeg både trailer og løpsbil over til USA, forklarer 39-åringen fra Hokksund.

Sverre Isachsen har hatt en fantastisk sesong hvor han har blitt Europamester, Norgesmester og uoffisiell Nordisk Mester. I tillegg deltok han i det første rallycrossløpet i USA noensinne som var en del av X-Games i sommer.

-I X Games kjørte jeg for det amerikanske fabrikksteamet til Subaru, men nå tar jeg med meg min egen Ford Focus over Atlanteren. Subaru’en var ikke spesialbygget for rallycross, men det er Ford’en og jeg reiser ikke til USA for å bli nummer to, for å si det slik.

Etter debuten i X Games i Los Angeles har det blitt arrangert to rallycrossløp på New Jersey Motorsports Park ikke så langt fra New York. Begge løpene så langt har blitt vunnet av amerikaneren Tanner Foust, som også har kjørt utvalgte EM-runder i år. Også det siste løpet går på New Jersey Motorsports Park.

-Konkurransen blir imidlertid sterkere i den siste runden. Liam Doran, Per Eklund, Frode Holte og jeg kommer fra Europa, i tillegg til at det er noen gode amerikanere. Ikke bare Tanner Foust, men også Subaru-førerne har fått opp farten, mens Rhys Millen stiller med en Hyundai.

Det at Sverre Isachsen tar med seg sin semitrailer til USA er også uvanlig. Verken Formel 1-team eller WRC-team frakter trailere med seg på oversjøiske løp.

-Det er to grunner til at jeg ikke sender bilen i en container. Det ene er at vi i traileren har hele vårt verksted og også en bodel hvor vi sover. Den andre grunnen er at vi ønsker å fremstå som så profesjonelle som mulig, og vekke litt oppsikt. Jeg deltar ikke i USA bare for å prøve å vinne, men jeg håper jo også at deltakelsen kanskje kan føre til mer kjøring i det amerikanske mesterskapet, sier Sverre Isachsen hemmelighetsfullt.

Rallycross spås en lys fremtid i USA med både deltakelse i X Games og bra TV-dekning på ESPN. Som i mange andre idrettsgrener har de amerikanske promotorene også ideer for å gjøre sporten enda mer publikums- og TV-vennlig, og allerede deltar superstjerner som Travis Pastrana, Dave Mirra, og Tanner Foust i mesterskapet.

Uansett hva som skjer i USA ønsker Sverre Isachsen også å forsvare sin EM-tittel i rallycross til neste år, og er veldig glad for at Norge er tilbake på kalenderen.

-Det er bare å gratulere gjengen i Trøndelag som har sørget for at Lånkebanen skal arrangere en EM-runde i 2011. Banen er veldig bra, og jeg gleder meg allerede, avslutter Sverre Isachsen.