Isachsen optimist – går for nytt gull

2×8q1418-2.jpgOm to måneder starter årets Europamesterskap i rallycross, og den regjerende mesteren Sverre Isachsen går for seier. -Men konkurransen blir tøffere enn noen gang, sier 40-åringen fra Hokksund.

Sverre Isachsen har vunnet EM i rallycross de to siste årene, men hviler ikke på laurbærene. Denne vinteren har han gjort flere oppgraderinger på sin Ford Focus, og går for seier også i årets mesterskap.

-Jeg vurderte å bytte bil etter fjorårssesongen, men min Ford Focus fungerer så bra at vi kjører med denne et år til. Vi har imidlertid gjort noen oppgraderinger i vinter, men hva vi har gjort vil jeg ikke fortelle, sier en hemmelighetsfull Sverre Isachsen.

Flere av konkurrentene har imidlertid lært av Sverre Isachsen, og de norske førerne Ludvig Hunsbedt, Frode Holte og Svein Roger Andersen kommer alle med Volvo C30 som er bygget av de samme folkene som står bak Isachsens Ford Focus.

-Ludvig, Frode og Svein Roger blir tøffe konkurrenter i år, men den jeg frykter mest er nok Liam Doran. Han kjørte fort i fjor og blir enda farligere i år. Man kan heller ikke se bort i fra Kenneth Hansen som kommer med en helt ny Citroën DS3 eller Tanner Foust i Ford Fiesta. Hvis tidligere WRC-fører Francois Duval skal kjøre noen løp vil han bli en tøff konkurrent også.

Divisjon 1 bytter i år navn til Supercar, men bilene vil være like som tidligere. Det vil si firehjulsdrevne fartsmonstre med over 500 hestekrefter og som akselerer fra 0-100 nesten fortere enn en Formel 1-bil.