Isachsen på verdens største stadion

S_Isachsen_13_Bristol
Lørdag skal Sverre Isachsen kjøre rallycross på Bristol Motor Speedway, som er verdens største idrettsstadion med tribuner rundt hele arenaen.

 

I følge worldstadiums.com er Indianapolis Motor Speedway verdens største idrettsstadion med 250 000 sitteplasser, men den 4 kilometer lange banen har ikke tribuner rundt det hele. Det har imidlertid Bristol Motor Speedway, som er rangert som det sjuende største idrettsstadion i verden, men det største med tribuner rundt hele arenaen. Imponerende 165 000 sitteplasser er det rundt den 800 meter lange ovalbanen, som kalles ”The last Great Colosseum”, og dermed er større enn for eksempel alle verdens fotballbaner.

 

To ganger i året besøker NASCAR Sprint Cup banen, og da er det ofte fullsatt, mens det er ventet færre tilskuere til helgen når Global Rallycross Championship for første gang besøker banen. Deler av innerbanen har blitt gruslagt for anledningen, og man har bygget en provisorisk rallycrossbane med både grus og asfalt. Vanligvis kjøres Global Rallycross Championship i forbindelse med NASCAR eller IndyCar, men denne gangen er det rallycross og Monster Trucks som gjelder i Bristol.

 

– Det blir en stor opplevelse å kjøre på Bristol Motor Speedway, og jeg håper publikum liker det de sier. Rallycross er noe nytt i Tennessee, men vi skal by på et bra show, sier Sverre Isachsen som er den eneste nordmannen i Global Rallycross Championship.

 

Bristol ligger helt øst i Tennesse, og i et overraskende lite befolket område med tanke på den enorme tilskuerkapasiteten på banen. Men motorsport er populært i USA, og da trenger man sitteplasser for 165 000 mennesker.

 

Dagene etter det forrige løpet i New Hampshire har Sverre Isachsen tilbrakt sammen med sitt team, Subaru PUMA Rallycross Team, som driftes av Vermont Sport Car i byen Burlington. Sammen har de jobbet med bilene og hatt en liten test.

 

– Vi jobber stadig for å gjøre bilen bedre, og vi har forsøkt å finne ut hvorfor vi har hatt litt trøbbel med at motoren har dødd i starten. Jeg tror vi har funnet ut av det nå. Stemningen i teamet er svært positiv, og nå er også den helt nye bilen på plass i USA. Den skal jeg debutere med senere i sesongen, forteller KNA Eiker-føreren.

 

42-åringen fra Hokksund ble nummer seks i den forrige runden, men håper på en pallplassering nå til helgen.

 

– Pallen er målet med den bilen vi har nå. Det hadde vært en god oppvarming til det neste løpet, som er årets høydepunkt, nemlig X Games i Los Angeles, avslutter Sverre Isachsen .

 

Lørdagens løp starter lørdag klokken 16.30 norsk tid eller 22.30 norsk tid. Du kan følge løpet direkte på ESPN.