Isachsen sikret EM-tittelen

_h7×9638-2.jpgSverre Isachsen sikret seg i dag sin andre strake EM-tittel i rallycross divisjon 1. -Det har ikke helt gått opp for meg ennå, sier Isachsen.

Årets nest siste EM-runde i Polen skulle bli av det dramatiske slaget for Sverre Isachsen. Han hadde beste startposisjon, men ble påkjørt av Liam Doran og da så det ikke ut som det skulle bli noen gullfeiring denne dagen.

-Jeg visste på forhånd at jeg trengte å bli blant de tre beste for å sikre EM-gullet, men da jeg ble påkjørt så det mørkt ut. Men Andreas Eriksson fikk problemer og jeg ble til slutt nummer fem, samtidig som Liam Doran vant. Da jeg gikk i mål visste jeg ikke om det holdt, men etter finregning fant vi ut at EM-gullet er mitt. Nå er jeg bare helt tom, forklarer 39-åringen fra Hokksund.
I EM i rallycross er det nemlig slik at man kan stryke de dårligste resultatene, og dermed har ikke Doran, Kenneth Hansen eller noen av de andre mulighet til å ta igjen den norske Ford-føreren.
-I finalen i Tsjekkia om en uke skal jeg kjøre fra alle. Da er det ikke noe press og jeg skal bare ha det moro, jubler Isachsen.
Før finalen gikk det meste på skinner for Sverrre og hans team Isachsen Motorsport. Han var raskest på tidskjøringen, raskest i første omgang og raskest i andre omgang. Dermed hadde han best startposisjon i A-finalen, men teamet var nødt til å bytte motor før den finalen.

-Liam var litt raskere enn meg i starten, men jeg var på vei forbi han igjen. Da dyttet han meg av banen, og jeg ble forbannet over kjøringen. Men nå er jeg bare glad. Dette har vært en fantastisk sesong.

Sverre Isachsen er også mester i det uofisielle nordiske mesterskapet Rallycross Norden, og han har som første norske bilsportsutøver deltatt i amerikanske X-Games. Og nå har han altså sikret seg sitt andre strake EM-gull i den raskeste divisjonen.
-Jeg må først og fremst takke teamet mitt. Det finnes ikke et bedre team i rallycross og jeg har noen fantastiske samarbeidspartnere som gjør det hele mulig. Nå er det bare å glede seg til fortsettelsen!

Dagens EM-runde kan sees på NRK1 klokken 23.35 og på Viasat Motor i morgen klokken 22.00.

Resultater Polen

Divisjon 1:
1. Liam Doran (GB), Citroën C4 T16 4×4
2. Frode Holte (N), Volvo C30 T16 4×4
3. Kenneth Hansen (S), Citroën C4 T16 4×4
4. Michael Jernberg (S), Škoda Fabia Mk2/5J T16 4×4
5. Sverre Isachsen (N), Ford Focus ST T16 4×4
6. Andréas Eriksson (S), Ford Fiesta Mk7 T16 4×4
11. Ludvig Hunsbedt, Ford Focus ST (N)

Sammenlagt:
1. Sverre Isachsen (N) 133
2. Liam Doran (S) 121
3. Kenneth Hansen (S) 119
Divisjon 1A:
1. Timur Timerzyanov, Renault Clio Mk2 (RUS)
2. Andreas Bakkerud, Renault Clio Mk2 (N)
3. Ulrik Linnemann, Peugeot 207 (DK)

Divisjon 2:
1. Lars Øivind Enerberg, Ford Fiesta ST RWD (N)
2. Derek Tohill, Ford Fiesta Mk7 RWD (IRL)
3. Ole Håbjørg, BMW 120 (N)
4. Roman Castoral, Opel Astra OPC RWD (CZ)
5. Knut Ove Børseth, Ford Fiesta Mk7 RWD (N)
6. Ole Kristian Nøttveit, Citroën Xsara RWD (N)