Isachsen straffet av dommerne

s_isachsen_swe.jpgSverre Isachsen kjørte over mållinjen i den finske EM-runden i rallycross som andremann, men dommerne flyttet ham ned til femte.

-Dommerne her i Finland mente jeg hadde dyttet Kenneth Hansen av banen, men det er jeg totalt uenig i. Det samme er Kenneth Hansen og det sier vel sitt. Men det er ikke noe mer jeg får gjort med det nå, sier Sverre Isachsen som dermed blir bokført med en femteplass i årets sjette EM-runde i rallycross.

39-åringen fra Hokksund har vunnet de tre siste EM-rundene, og imponerte stort da han vant den svenske EM-runden sist helg med lungebetennelse. Formen var litt bedre denne helgen, og Ford-føreren startet med å være raskest på kvalifiseringen og i den første omgangen. I den andre omgangen ble det trejde tid, mens han var fjerde raskest i omgang tre. Dermed ble det tredje startposisjon i A-finalen.

-Jeg ga alt og gikk opp i ledelse. Den holdt jeg helt til det gjenstod 20 meter da bilen plutselig stoppet. Men jeg trillet likevel over mål som andremann, men dommerne ville det annerledes.

Det var trolig en ødelagt viftereim som gjorde at bilen til Isachsen stoppet, og dermed var det Liam Doran som gikk først over mål, og dermed kunne unggutten fra Storbritannia ta sin første EM-seier i karrieren. Ludvig Hunsbedt ble nummer to, mens Stig-Olov Walfridsson tok tredjeplassen.

Sverre Isachsen leder fortsatt EM, og ligger ni poeng foran Michael Jernberg nå som EM i rallycross tar en liten sommerferie.

-Nå skal jeg ta det helt med ro i et par uker for å bli frisk igjen. Så venter USA og X-Games, hvor jeg skal delta i det første rallycrossløpet på amerikansk jord. Det skal bli spennende å kjøre for fabrikksteamet til Subaru sammen med superstjerner som Travis Pastrana og Dave Mirra, sier Sverre Isachsen.

Dagens EM-runde i rallycross kan man se på NRK1 klokken 22.45 og på Viasat Motor i morgen klokken 23.00.

Resultater:
1. Liam Doran (GB), Citroën C4 T16 4×4
2. Ludvig Hunsbedt (N), Ford Focus ST T16 4×4
3. Stig-Olov Walfridsson (S), Renault Clio Mk3 T16 4×4
4. Kenneth Hansen (S), Citroën C4 T16 4×4
5. Sverre Isachsen (N), Ford Focus ST T16 4×4
6. Michael Jernberg (S), Škoda Fabia Mk2/5J T16 4×4

Sammenlagtstilling etter 6 av 10 løp:
1. Sverre Isachsen (N) 89
2. Michael Jernberg (S) 80
3. Kenneth Hansen (S) 77

Resultater division 1A:
1. Ildar Rakhmatullin (RUS)
2. Timur Timerzyanov (RUS)
3. Jussi Pinomäki (FIN)
6. Andreas Bakkerud (N)

Sammenlagt D1A etter 6/10 EM runder:
1. Timur Timerzyanov (RUS) 86
2. Ildar Rakhmatullin (RUS) 82
3. Zdenek Cermak (CZ) 71
5. Andreas Bakkerud 59

Resultater division 2:
1. Ole Kristian Nøttveit (N)
2. Knut Ove Børseth (N)
3. Derek Tohill (IRL)

Sammenlagt D2 etter 6/10 EM runder:
1. Knut Ove Børseth (N) 91
2. Ole Kristian Nøttveit (N) 82
3. Derek Tohill (IRL) 77
4. Lars Øyvind Enerberg (N) 63