Isachsen tilbake til hverdagen

2×8q1779-2.jpgEtter sitt livs opplevelse i X-Games er Sverre Isachsen klar til å forsvare sin EM-ledelse i rallycross i Belgia til helgen.

-Det var en stor opplevelse å kjøre i USA, men nå er det tilbake til hverdagen og Europamesterskapet. Jeg gleder meg først og fremst til å kjøre min Ford Focus igjen, forteller Sverre Isachsen.

Isachsen måtte dessverre bryte med motortrøbbel i X-Games da han kjørte for Subaru Rally Team USA. Nå skal han kjøre en bil han kjenner vesentlig bedre.

-Vi hadde litt tekniske problemer i den siste EM-runden i Finland, men dette er nå fikset. Jeg kommer dessuten med en del forbedringer på motoren foran løpet i Belgia, så jeg håper selvfølgelig på seier.

39-åringen fra Hokksund har vunnet de to siste årene på banen som heter Djevelsberget i Belgia. I fjor ble Isachsen Europamester, og med solid ledelse i EM denne sesongen er målet en ny EM-tittel.

-Det er fortsatt mange løp igjen, men jeg liker banen i Belgia veldig godt så jeg er optimistisk foran helgens løp.

Denne helgen stiller også WRC-fører Francois Duval til start, akkurat som han gjorde på Lydden Hill tidligere i år. Duval skal ta opp kampen mot Petter Solberg og Sebastien Loeb i den neste VM-runden i rally i Tyskland, men varmer opp med litt rallycross. Det skal bli spennende å se hva Duval kan få til på hjemmebane, men de største favorittene er Isachsen, Michael Jernberg, Kenneth Hansen og Liam Doran.

Kjøringen i Belgia starter lørdag morgen, mens finalene går søndag fra klokken 15.00. Løpet vises på NRK1 søndag klokken 22.45 og på Viasat Motor mandag klokken 22.00.