Isachsen utfordrer EM-lederen

s_isachen_port_2_10.jpgRallycrossfører Sverre Isachsen (39) har en klar beskjed til EM-leder Michael Jernberg foran mandagens EM-runde på Lydden Hill i Storbritannia: -Jeg er i mitt livs form!

Den regjerende Europamesteren i rallycross, Sverre Isachsen fra Hokksund, har kommet på andreplass i de to første EM-rundene denne sesongen, mens svenske Michael Jernberg har vunnet. Dette gjør at svensken leder foran nordmannen i sammendraget, men forrige helg fikk Isachsen en liten revansje.

-Jeg slo Michael Jernberg da jeg vant den første runden i det nordiske mesterskapet i Arvika forrige helg, og det har gitt meg den selvtilliten jeg trenger. Jeg vet at jeg kan slå Jernberg så nå man han passe seg. Lydden Hill er også en bane som passer meg veldig godt. Den er rask og man bør være litt aggresiv, og det er jo jeg, sier Sverre Isachsen.

En annen med favorittstempel på Lydden Hill er den unge briten Liam Doran, som kjører på hjemmebane, men Sverre Isachsen er ikke bekymret for Citroën-føreren.

-Han har et voldsomt press på seg ettersom han er på hjemmebane, så jeg tror nok det først og fremst vil stå mellom Jernberg og meg.

Isachsen Motorsport har travle dager med mange løp, men de har også rukket å forandre litt på deres Ford Focus.

-Vi brukte løpet i Arvika litt som en test også, og har jobbet mye med kjøreegenskapene på bilen. I England vil vi også få en oppgradering på motoren, så det ser veldig lovende ut.

Europamesterskapet i rallycross er i en positiv vind om dagen, og i England skal den amerikanske superstjernen Tanner Foust igjen delta med sin Ford Fiesta. På startlista finner vi også den unge belgieren Francois Duval, som for noen år siden vant VM-runder i rally og var en av Petter Solbergs argeste rivaler.

-At sjåfører som Foust og Duval er med viser bare hvor bra EM i rallycross har blitt, og at dette er en sport i stor vekst. Det går også rykter om at flere andre kjente førere vil kjøre utover i sesongen, og det er veldig bra for sporten. Men uansett hva de heter er målet mitt å kjøre fra alle uansett, sier Sverre Isachsen.

På grunn av «Bank Holiday» i Storbritannia kjøres finalene på Lydden Hill på mandag, og løpet kan sees på NRK2 mandag kveld klokken 23.15 og på Viasat Motor mandag kveld klokken 23.00.