Isachsen vant i England

dsc1025.jpgSverre Isachsen tok en overlegen seier i den tredje EM-runden i rallycross på britiske Lydden Hill, og nå leder Ford-føreren EM.

-I dag var jeg helt sjef. Jeg tok kanskje min mest overlegne seier i EM noensinne, sier Sverre Isachsen som i fjor ble den første norske Europamesteren i rallycrossens mest prestisjefylte divisjon siden Ludvig Hunsbedt vant i 1997.

Dagens kjøring var imidlertid noe av det beste vi har sett fra en nordmann siden Martin Schanches glansdager, og Sverre Isachsen ledet A-finalen fra start til mål.

-Lydden Hill er en av mine favorittbaner og min Ford Focus har fungert veldig bra. Jeg vant kvalifiseringen og kjørte så bra i de innledende heatene at jeg fikk beste startposisjon i A-finalen. Jeg må også benytte anledningen til å takke teamet og sponsorene. Uten dem hadde ikke dette vært mulig.

Med dagens seier har 39-åringen fra Hokksund tatt over ledelesen i Europamesterskapet, og med en så overlegen kjøring er det mange som tror han skal vinne EM i år også.

-Det er fortsatt langt igjen, men jeg er i slaget om dagen. Allerede neste helg skal vi til Ungarn, og det er også en bane jeg liker veldig godt. Fortsetter det slik ser jeg ikke helt hvem som skal slå meg i EM.

Den svenske superveteranen Kenneth Hansen ble nummer to på Lydden Hill, mens den britiske unggutten Liam Doran kom på tredjeplass. På en fjerdeplass kom tidligere VM-vinner i rally, Francois Duval fra Belgia, mens svenske Stig-Olof Walfridsson ble nummer fem foran den amerikanske superstjernen Tanner Foust. Michael Jernberg, som har vunnet de to første EM-rundene, ble slått ut i B-finalen.Guttorm Lindefjell endte på 11. plass og Mats Lysen på 12. plass i divisjon 1. Ludvig Hunsbedt sluttet på 16. plass.
Bakkerud på 6. plass

Etter og ha vært blant topp tre hele helgen endte dessverre A-finalen på verst mulig måte for Andreas Bakkerud i divisjon 1A på Lydden Hill. Han kom godt ut i starten, men de tre sterke russerene Leganov, Rakhmatullin og Timerzyanov presset seg foran inn i første sving. Andreas valgte da å ta den lange veien forbi på utsiden. Der gjorde han en meget god førermanøver og passerte alle tre i løsgrusen! Inn på asfalten var han jevnt med lederen, men han gav Andreas en skikkelig dytt i siden. Dermed hektet forhjulene seg sammen, og Andreas fikk en flyvetur han sent glemmer. Dermed endte bilen på tvers av banen, og rett i dekkbarrieren. Sandfellen fungerte som den skulle, og reduserte farten så skadene på bilen ble ikke så store. – Da jeg kom ut av bilen var jeg både illsint og svært skuffet. Jeg følte jeg var foran, men det er slike ting som skjer i motorsport, forteller Bakkerud.

– Jeg er veldig godt fornøyd med kjøringen i helgen, og jeg har forbedret meg på mange områder i helgen. Både starter og gruspartier har jeg blitt vesentlig bedre på, så det har jo kommet mye positivt ut av helgen, forklarer Andreas. Det ble en beste tid og to tredje tider i de innledene omgangene, men også i warmup og tidstrening var Andreas helt i toppen. – Vi er på riktig spor nå, og når vi klarer og kvalifisere oss til 2. Startspor i A-finalen må vi være godt fornøyd, sier ungutten.

Bilen fikk få skader i smellen, og teamet vil reparere den ferdig i kveld før de setter kursen 170 mil på tvers av Europa til Ungarn der den fjerde EM runden kjøres neste helg!

I divisjon 2 fikk Knut Ove Børseth sitt første tap for året. Det var Derek Tohill fra Irland som vant klassen i en Ford Fiesta. Børseth beholdt EM-ledelsen med en andreplass. Ole Kristian Nøttveit endte på 4. plass og Lars Øivind Enerberg på 5. plass.
Løpet sendes på NRK2 i kveld klokken 23.15.
Divisjon 1:
1. Sverre Isachsen (N), Ford Focus ST
2. Kenneth Hansen (S), Citroën C4
3. Liam Doran (GB), Citroën C4
4. Francois Duval (B), Ford Focus
5. Stig-Olov Walfridsson (S), Renault Clio
6. Tanner Foust (US) Ford Fiesta

Øvrige norske på poengplass:
11.Guttorm Lindefjell
12.Mats Lysen
16.Ludvig Hunsbedt

Sammenlagt etter 3/10 runder:
1. Sverre Isachsen (N) 54
2. Michael Jernberg (S) 48
3. Kenneth Hansen (S) 43

Divisjon 1A:
1. Zden?k ?ermák (CZ), Škoda Fabia
2. Eduard Leganov (RUS), VW Polo
3. Ildar Rakhmatullin (RUS), Renault Clio
4. Jaroslav Kalný (CZ), Peugeot 206
5. Timur Timerzyanov (RUS), Renault Clio
6. Andreas Bakkerud (N), Peugeot 206

Sammenlagt:
1. Timur Timerzyanov (RUS) 49
2. Zden?k ?ermák (CZ) 45
3. Ildar Rakhmatullin (RUS) 45

Divisjon 2:
1. Derek Tohill (IRL), Ford Fiesta
2. Knut Ove Børseth (N), Ford Fiesta
3. Roman ?astoral (CZ), Opel Astra OPC
4. Ole Kristian Nøttveit (N), Mazda RX-8
5. Lars Øivind Enerberg (N), Ford Fiesta ST
6. Patrick Mertens (B), VW Polo

Sammenlagt:
1. Knut Ove Børseth (N) 57
2. Derek Tohill (IRL) 47
3. Ole Kristian Nøttveit (N) 47