Isachsen venter på ny motor

2×8q0668.jpgRegjerende Europamester i rallycross, Sverre Isachsen, er usikker på om den nye motoren er klar til sesongpremieren  25. april.

– Jeg kjører uansett på Lydden Hill, og hvis den nye motoren ikke er klar, så bruker jeg bare den fra i fjor. Den er bra den også, sier Sverre Isachsen.

40-åringen fra Hokksund har vunnet «keiserklassen» i rallycross-EM de to siste årene, og går i år for sin tredje strake tittel.

– Jeg fortsetter med den samme bilen som i fjor, men får en ny motor. I denne sporten er man nødt til å utvikle seg hvis man skal henge med i toppen.

Ford-føreren går en spennende sesong i møte. Ti EM-runder venter, og den 26. juni skal EM-sirkuset besøket Lånkebanen ved Stjørdal utenfor Trondheim for første gang.

– Lånke blir bra. Det er en fin bane, den ligger rett siden av Værnes flyplass og ettersom Hell ligger rett nede i bakken så kaller de selvfølgelig arrangementet for «Rallycross in Hell», og det bør nok skremme en og annen konkurrent, gliser Sverre.

I tillegg til Europamesterskapet håper Sverre også å bli Norgesmester, noe han også klarte i fjor.

– Årets NM består av EM-rundene i Norge og Sverige, så sjansen er der.

I fjor ble Isachsen også Nordisk Mester, men det nordiske mesterskapet arrangeres ikke i år. Om Sverre skal gjenta suksessen fra i fjor med å vinne løp i det amerikanske mesterskapet er heller ikke sikkert.

– Det avhenger av budsjettet. EM er definitivt hovedmålet, men hvis jeg har budsjett til det, så kan det hende jeg kjører litt i USA også. Ellers håper jeg å få til et av de heftigste Youtube-stuntene som noen gang er gjort med bil her i landet, men der gjenstår det fortsatt en del detaljer, avslutter en hemmelighetsfull Sverre Isachsen.