Isachsen vil være med på X Games i Oslo

S_Isachsen_16_Xgames
Rallycrossfører Sverre Isachsen har deltatt på fem X Games i USA. Nå håper han rallycross på is kan bli en del av X Games i Oslo en gang i fremtiden.

 

– Norge er verdens ledende nasjon i rallycross, og rallycross er en stor del av X Games i USA. Å ta med rallycross på is under X Games i Oslo hadde sånn sett vært «perfect fit», forklarer Sverre Isachsen.

 

Isachsen kjører det amerikanske rallycrossmesterskapet Red Bull Global Rallycross for Subaru, og har kjørt rallycross i X Games både i Los Angeles og Austin. I 2013 tok han bronse i X Games, og nå lanserer han ideen om å kjøre rallycross på is under X Games i Oslo.

 

– Det har lenge vært snakk om å ta med rallycross under Winter X Games i USA, hvor også snøscooter er en av grenene. Men nå som X Games har kommet til Oslo hadde det vært enda bedre med et rallycrossløp i Oslo. Å kjøre rallycross på is hadde vært heftig, og med førere som Petter Solberg, Andreas Bakkerud, meg selv og noen av de største navnene i action sports som Ken Block og Travis Pastrana til start, så kunne det blitt tidenes folkefest. For ikke å snakke om min teamkamerat i Subaru, Bucky Lasek, som også har vunnet en rekke X Games-gull på skateboard.

 

Hvorfor ønsker du at rallycross skal være en del av X Games i Oslo?

 

– Det er mange årsaker til det. For arrangøren tror jeg det hadde vært et sjakktrekk, da interessen for motorsport i Norge er svært høy. Bare se på drifteren Fredric Aasbø som ble kåret til Norges nest største idrettsutøver av VG sine lesere eller Petter Solberg med sine mer enn 500 000 tilhengere på Facebook. For rallycrossen hadde det også vært en fantastisk mulighet til å vise frem hvor heftig sporten er midt i Oslo og foran millioner av TV-seere. X Games er ungdommelig, moderne og spektakulært. Etter min mening finnes det ikke en idrettsgren som er mer spektakulær enn rallycross, og min opplevelse er at rallycrossløpene under X Games i USA trekker flere tilskuere enn for eksempel skateboard.

 

Hvor mener du et eventuelt rallycrossløp under X Games i Oslo bør arrangeres?

 

– Å bygge en provisorisk rallycrossbane er relativt enkelt sammenliknet med for eksempel Formel 1. I X Games har jeg kjørt både midt i sentrum av Los Angeles, inne på en fotballstadion og på en motorbane. I Oslo kunne man ha bygget en bane midt i byen, men skal man kjøre på snø og is hadde kanskje skistadion på Holmenkollen vært et bedre alternativ.

 

Hva må til for at rallycross skal bli en del av X Games i Oslo?

 

– Jeg er bare en norsk X Games-utøver som ønsker at min gren også skal bli en del av X Games i Oslo. Jeg har ikke alle svar på hvordan dette kan bli en realitet, men hvis noen er interessert i innspill bidrar jeg gjerne. Det første som må skje er at X Games i Oslo blir et årlig arrangement, også håper jeg de norske arrangørene sjekker ut muligheten for å innlemme rallycross. Jeg er ganske sikker på at den amerikanske rettighetshaveren ESPN er positive til rallycross i Oslo. De vet at det har vært en stor suksess med rallycross i X Games i USA, og de vet nok også at Norge er verdens ledende rallycrossnasjon. Norges Bilsportforbund må også på banen, og jeg regner med de er interessert i å vise frem rallycross til flest mulig mennesker. I dag arrangeres den norske VM-runden i rallycross i Hell i Trøndelag, og det er vel og bra, men sporten hadde fått enda mer oppmerksomhet om vi kunne ha vært en del av X Games midt i Oslo – akkurat som rallycross har vært en del av X Games i USA i mange år, avslutter Sverre Isachsen.