Isachsens norske hjelpere i USA

isachsen_13_08
Robert Vaa fra Notodden og Lars-Erik Grime fra Hov er ansatt i Subaru PUMA Rallycross Team for å hjelpe Sverre Isachsen i Global Rallycross Championship.

 

Da Sverre Isachsen skrev kontrakt med Subarus fabrikksteam i det USA-baserte Global Rallycross Championship foran fjorårssesongen, fikk han også med seg to norske medhjelpere på laget. Robert Vaa ble ansatt som en såkalt ”spotter” og personlig assistent for Isachsen, mens Lars-Erik Grime er en av mekanikerne.

 

– Min jobb som ”spotter” går ut på å fortelle Sverre om hvor konkurrentene befinner seg under løpene. Jeg står sammen med de andre førernes spottere på et høyt punkt hvor vi kan se hele banen, også har jeg radiokontakt med Sverre. I rallycross har man biler rundt seg hele tiden, og det er nyttig for Sverre å vite hvor de andre bilene er – spesielt ettersom han har valgt å kjøre uten speil i bilen, forteller Vaa, som også fungerer som KNA Eiker-førerens personlige assistent under løpene, og passer på at sjåføren til en hver tid er der han skal være.

isachsen_13_08_2

Lars-Erik Grime fra Hov i Oppland er en av teamets over 20 mekanikere under løpshelgene.

 

– Jeg skrur hovedsaklig på bilen til Sverre, men det hender jeg må hjelpe til på bilene til teamkameratene Bucky Lasek og Dave Mirra også. Det blir selvsagt mye reising med denne jobben, men jeg er stort sett i Norge i mellom løpene og det er jo et eventyr jeg får være med på, sier Grime, som også jobbet som mekaniker for Sverre Isachsen da Hokksund-mannen tok tre strake EM-titler i 2009, 2010 og 2011.

 

Subaru PUMA Rallycross Team er det offisielle fabrikksteamet til Subaru i rallycross, og konkurrerer mot fabrikker som Ford, Dodge og Mini i Global Rallycross Championship. Foruten Sverre Isachsen kjører skate-legenden Bucky Lasek og den tidligere BMX-syklisten Dave Mirra for Subaru. Et stort apparat er på plass under løpene med en stor semitrailer, flere mindre varebiler og over 30 personer fra teamet. Der finner man alt fra teamledelse, PR og markedsfolk, mekanikere, sjåfører og den norske fotografen Lars Gange, som har bodd i USA i nesten hele sitt liv.

 

Søndag er det klart for årets høydepunkt for Sverre Isachsen, da han skal delta i X Games på Irwindale Speedway i Los Angeles. Løpet kan du se direkte på NRK3 fra klokken 23.00 eller på ESPN.